11.12.2016

Kaunista ikkunalaudalla ja yksi lahjaKaupunkikodin olohuoneen ikkunalaudalle on kertynyt asetelma kaikkea kaunista. On Arabian Valencia -kynttilänjalat ja niissä kynttilät mun tämänhetkisessä suosikkivärissä (Havin Koralli). On kirppikseltä löytynyt hymytyttöpatsas. On kilpipiilea Samujin punasavisessa kukkaruukussa. Ja sitten on tuo lahjaksi saamani superhieno pronssipiippu, Samujin sekin. (Tuo hauskasti mieleen Rene Magritten surrealistisen maalauksen.)

Pitkään tuumin mikä olisi sellainen kastelukannu jota olisi mukava pitää kasvien lähellä koko ajan esillä. Muovisissa kastelukannuissa ei kauheasti löytynyt valinnan varaa, eikä niistä oikein mikään miellyttänyt silmää. Sitten hoksasin että miksi sen oikeastaan tarttisi olla kastelukannu, eikös ihan vain kaunis kannu kelpaisi tarkoitukseen hyvin? Löysin osto- ja myyntiliikkeestä pilkkahintaan Arabian Kaarna-sarjan kannun joka passaa hommaan erinomaisesti.

13 kommenttia :

 1. Tuo Arabian kannu kastelukannuna on ihan loisto-idea! Olen myös itse pähkäillyt kastelukannuongelman kanssa (enkä ole löytänyt mieluisaa), mutta tämähän ratkaisi asian. Minulta jopa löytyy kaapista pari vaihtoehtoa. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, hyvä juttu jos tästä aivoituksesta oli apua :)

   Poista
 2. Oi! Tuo kilpipiilea, saviruukku ja kastelukannu on täydellinen match ❤️

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Se on kyllä! Simppeli idea ja tosi kaunis.

   Poista
 4. Kauniilta näyttää. Mulla on kasteluvesi vanhassa vesikarahvissa.
  Hei, mahtava tuo sun Familon-yhteistyö! Peukutukset molemmille tahoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Vesikarahvi on kans huippuidea. Ja kiitos peukutuksista :)

   Poista
 5. Minä käytän kastelukannuna vanhaa messinkistä pikkukannua. Lähes tämmöinen: http://www.suomenantiikki.fi/images/8563%20kannu.jpg minun kannussani ei ole jalkoja ja kannuosa on punertavampi.

  Harmi kun päivität nykyään niin harvoin, ja usein päivityksesi koskevat jotain yhteistyötä jonkun tahon kanssa. Näitä ihan tavallisia päivityksiä tulee harmillisen vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hieno tuo kannu! Kivan itämaisen oloinen ja kaunis. Minustakin on harmi kun ehdin päivittää niin harvoin. Toivottavasti aikaa tiheämpään bloggaamiseen pian taas löytyy.

   Poista
 6. Miten saat kilpipiileasi kasvamaan noin kauniin tuuheana? Mun omani tiputtelee lehtiään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en yhtään tiedä miten tuota pitäisi OIKEASTI hoitaa, mutta tällaisella meiningillä on ainakin pitänyt lehtensä: annan mullan kuivahtaa reilusti kastelujen välillä ja laitan säännöllisesti ravinnepuikon juurten lomaan.

   Poista
  2. Tähän aikaan en lannoita yhtään. Vettä kerran viikossa ja melko lämpimästä tykkää, ainakin tämä yksilö.

   http://aijaa.com/osYPMn

   Poista