28.5.2016

Maalari maalasi kivijalan uudestaan


Talon julkisivuremontin lopulla viime kesänä päätettiin maalata myös kivijalka. Valkkasin siihen uusiin räystäisiin stemmaavan tumman harmaan värin ja se sutaistiin sokkeliin. Mutta sitten kun katseltiin sitä tummaa väriä yhden vuodenkierron verran, todettiin että se muutti talon henkeä liiaksi. Se oli siis aivan sopivaisen väri ja teki talosta oikein ryhdikkään näköisen. Mutta ehkä jotenkin liian uudenkarhean oloisenkin sitten samalla.

No kah, asiaa tarpeeksi tuumittuamme päätettiin että mikäs siinä, maalataan päälle tänä kesänä uusi väri. Homma ei ollut kovin suuri kun käyttämämme petrooliöljymaali peitti kertavedolla vaikka sävyero olikin suuri. Uudeksi väriksi valkattiin haalea savunharmaa, Uulan värikartan Usva. Alempi kuva siis ennen, ylempi kuva jälkeen. Joku fiksu olisi saattanut ensin kokeilla vaikka kuvankäsittelyohjelmassa miltä eri värit näyttävät paikallaan, mutta menihän se näin hartiavoiminkin.

Uuden vaalean värin myötä talon vanhahtava fiilis palasi. Nyt siinä on sellaista sopivan utuista tunnelmaa, en osaa paremmin selittää. Seinien vihreät sävyt muuttuivat myös jännästi kauniimmiksi mun silmissäni. Talo näyttää myös jotenkin korkeammalta vaalealla kivijalalla. Molempi parempi, mutta kyllä tykätään tästä uudesta versiosta nyt enemmän.

14 kommenttia :

 1. Kyllä,vaalea kivijalka näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 2. En taida uskaltaa sanoa, miltä mun silmään näyttää. Mutta talon värikin on kuvissa ihan eri, ehkei näihin voi luottaa niin, että pitäisikään osata valita parempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä eri väriset kuvat juu. Eri vuosi, eri sää ja aika laiska kuvankäsittelijä :D :D :D

   Poista
 3. Sama huomio talon eri värisävyistä kuvissa. Vaikea sanoa. Tumma jalusta on vakaa, vaalea leijuttaa.

  VastaaPoista
 4. Hyvä päätös. Vaalea on valtavasti parempi!

  VastaaPoista
 5. No comments väriasiaan. Pääasia että omistaja tykkää.
  Yhtäkkiä tajusin että tietysti Vihreässä talossa on kellarikerros,
  kuten yleeensä rintamamiestaloissa on.
  Minulla heräsi uteliaisuus mitä on Vihreän talon kellarissa.
  Ollanko koskaan päästy kurkkiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellarissa on ollut 70-luvulla sauna, nyt jo purettu. Nyt se ihan vaan tyhjillään ja tuulettuu. Olen tainnu siitä joskus kuviakin laittaa... Odotas kun pengon arkistoja.

   Poista
  2. No en kyllä kovin valaisevia kuvia ole laittanut näemmä :D Täytyy laittaa korvan taa tämä ja postata kellarista joskus. Samalla voisi kysellä ideoita sen käyttötarkoitukseen; nyt meillä ei ole sille oikein mitään virkaa.

   Poista
 6. Väriasiat ovat vaikeita. On niin montaa mieltä, kuin on katsojaakin. Minusta alakuvassa kivijalan maalaus näyttää valmiimmalta. Tärkeintä on kuitenkin se, että väri tuntuu itsestä sopivalta.

  Jos minulta olisi kysytty vuosi sitten, niin olisin pitänyt talon värin lähempänä entistä vihreää. No se johtuu siitä, etten olen aina vierastanut turkoosinvihreää.

  VastaaPoista
 7. Hei onpa kivaa että kivijalka herätti keskustelua, Facebookissakin! Mä kun postausta julkaistessani mietin että no laitetaan ny tämmönen vähän tylsänpulskea sokkelijuttu, mutta sitten innostuittekin kommentoimaan näitä värihommia. Mutta siis juu, varmaankin ovat aika voimakkaasti makuasioita nämä. Vielä kun ei se maku ensi kesään mennessä taas muuttuis :D No ei, eiköhän tuossa väriyhdistelmässä nyt tyytyväisenä pysytellä.

  VastaaPoista
 8. Olen seurannut blogiasi satunnaisesti (nyt eka kommentti) ja mielestäni vihreä talosi on oikein hurmaava. Tuo vaaleampi sävy sopii kyllä oikein hyvin siihen utuiseen tunnelmaan, mitä olet hakenut

  Meillä on sokkelin maalaus tänä kesänä edessä ja Uulan petrooliöljymaalit kiinnostavat. Muistatko tuota ensimmäisen (tummanharmaan) sävyn nimeä? Itse etsiskelen noiden vaihtoehtojen välistä sopivaa värisävyä keltaisen talon kaveriksi. Sellaista keskiharmaata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että kommenteerasit! Tumman harmaan sävyn nimi/nro ei ole mulla harmi kyllä muistissa...Se ei ollut Uulan värikartasta, vaan muistaakseni Tikkurilan. (Siitäkin pystyi Uulan maaleja sävyttelemään.) Katson vielä jos löydän sen maalipurkin jostain, palaan jos koodi vielä löytyy!

   Poista
  2. Kiva, että vastasit. :) Ehdittiin jo valita ja sävyttää yksi purkki petrooliöljyä, joten ei tarvitse enää kaivella koodia. Ensi viikolla selviää, onko väri sopiva...

   Poista
 9. Ja näyttää siltä, että tuolitkin pihalla ovat saaneet uuden värin?

  VastaaPoista