25.4.2016

Mökkieloa ja Lidlin parhaita











Mökkeilytahti alkaa tiivistyä, se on selkeesti kevät. Puutarhahommatkin on aloitettu kaikenlaisella kaivelulla ja suunnittelulla. Melkein se on niin että huhti- ja toukokuussa pusketaan pihaan uusia juttuja ja kesäkuukaudet sitten vain ihmetellään mitä on saatu aikaiseksi. Tämän suven suunnitelmiin kuuluu parikin uutta terassia (saunalle ja talon päätyyn aamuaurinkoon), uusia viljelylaatikotia alapihalle ja perennoja tekisi mieli laittaa vaikka kuinka paljon lisää. Katsotaas mitkä noista toteutuvat - pitää tehdä sitä vauhtia kun huvittaa ettei ala maistua puulta. Ehdittiin jo hiukan riehua pihan patioiden kimpussa, purkaa vähän pergolaa ja kaivella tilalle kukkapenkkiä. Maisemat pellon suuntaan aukenivat ja vaihtelukin virkistää. 

Puutarhaan liittyen yllätyin mökkimatkan markettivisiitillä Lidlissä: sieltähän löytyi myös kaikenlaista puutarhaan passaavaa, hinnat kohdallaan tietysti. Nappasin perennavalikoimasta muutaman jaloangervon ja harsokukkaa. Mä olen alkanut käydä mökkimatkan varrella Lidlissä tämän tästä kun sen tuotevalikoimasta on muodostunut muutamia kestosuosikkeja, niinkuin noi kuvissa näkyvät hirmu hyvä hummus ja paistopisteen ciabatta. Mitäs muuta mä sieltä usein ostan? Bufala mozzarellaa, salamia, ilmakuivattua kinkkua. Paistopisteen suolaisia pretzeleitä ja niitä kylmähyllyn hyviä omenamehuja. Muuten tulee napattua mukaan ne ihan peruselintarvikkeet mitä nyt muistakin ketjuista ostelen. Olisko teillä heittää Lidl-tärppejä, mitkä siellä teidän mielestä on huippuja ostettavia? Kaikenlainen syötävä kiinnostavaa mutta muutkin vinkit ilolla vastaanotetaan!

24 kommenttia :

  1. Se niiden pala-cheddar on maukasta ja fetajuusto myös. Kreikkalaiset ja turkkilaiset jogurtit ja luomuompputuoremehu on omia vakiostoksia. Isot ja pyöreät, hollantilaistyyppiset hunajaiset vohvelikeksit, jotka löytyvät tuorepaistosten puolelta, ei välttämättä keksihyllystä.

    VastaaPoista
  2. Ostan Turkish style Yogurt-ämpärin tosi usein. Se on huippuhyvää!

    VastaaPoista
  3. No jäätelöt! Erityisesti se saksanpähkinä sinisessä purkissa.

    VastaaPoista
  4. Hei, mikä tuo pikkupuu tuossa kuistilla on, ilmeisesti joku talvehtiva? Haaveilen itse puusta sisälle, mutta mietityttää, minkä saisi pysymään hengissä vai saako mitään. Kivoja mökkipäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on magnolia, joka on matkalla istutettavaksi kunhan keksin sille tarpeeksi suojaisan paikan. Hmmm, talvehtisikohan se sisätiloissa? Olisi huonekasvina aika kaunis!

      Poista
  5. Lidlin maalaiscroissantit on petollisia!

    VastaaPoista
  6. Se sankossa myytävä kreikkalainen jogurtti on mahtavaa! Ostan sieltä myös paljon pähkinöitä ja kyttään, koska niille tulisi viininlehtikääryleitä. Ne oli viimeksi harmillisesti myyty loppuun - muutkin ehkä ostavat useamman purkin kerrallaan.

    VastaaPoista
  7. Tuorepasta ja pesto kylmähyllyssä. Maalaiscroissantit paistopisteessä. Taloustarvikkeissa biojätepussit. -Lispe

    VastaaPoista
  8. Ostin viimeksi ruusuja lidlistä. Pakattu sellaiseen turvepussiin(?) joten ei ole vielä kiirettä istuttaa. Äitini kehui niitä kovasti. Saa nähdä saanko tapettua ne kuitenkin...

    VastaaPoista
  9. Ostin viimeksi ruusuja lidlistä. Pakattu sellaiseen turvepussiin(?) joten ei ole vielä kiirettä istuttaa. Äitini kehui niitä kovasti. Saa nähdä saanko tapettua ne kuitenkin...

    VastaaPoista
  10. Juusto-pekonisämpylät ja pyöreässä rasiassa aioli, nam kumpainenkin!

    VastaaPoista
  11. Lidlissä on paljon hyviä tuotteita, vastapaistetut leivät on niin ihania! Halpoja ja hyviä on euron tuorejuustot. Sokerinnälkään kermainen vaniljavanukas, jota voi käyttää myös kakun täytteeksi, sekin edullista ja laadukasta. Minustakin kevät on parasta aikaa laittaa puutarhaan uusia juttuja. Ihania kukkia löysit <3

    VastaaPoista
  12. Lidlin espresso on hyvää.

    Mä kävin kans puutarhaostoksilla, muun muassa pionia, dahliaa, jaloangervoa ja köynnösruusuja :)

    VastaaPoista
  13. Ciapatta ja tuorepestoa päälle. Eikä ole kallista herkuttelua. Yleensä Italian päivillä myynnissä olevat pistaasi jäätelöt,ne kyllä jakavat ihmiset,toiset tykkää,toiset ei. Työmatkan varrella on Lidl ja käyn kyllä pääasiassa siellä ruoka ostoksilla,ruokalista on sen mukaan mitä siellä on tarjolla.

    VastaaPoista
  14. Koko ajan valikoimissa ja meillä kuiva-ainekaapissa grillatut paprikapalat ja kesäkurpitsat. Pastaan, tapaksena, pizzaan, salaattiin..

    VastaaPoista
  15. Munakoisosäilyke öljyssä. Chilituorejuustoa on aina oltava jääkaapissa. Italialainen todella tulinen salamileike on ihan lemppari, voi kun muistaisin sen nimen! Pikkupurkissa kreikkalainen jogurtti uuniomenahillolla on sairaan hyvää. Jo mainittuja: pähkinät, parmesan, feta, croissantit. :) Käyttöoliiviöljy ostetaan aina Lidlistä. Tumma suklaa on hyvää myös.

    VastaaPoista
  16. Maalaiscroissantit, parhaita ikinä!

    VastaaPoista
  17. Myslileipä paistopisteestä on aivan huippua! Samoin tosiaan tuo jo mainittu bourbon vanilla-kermavanukas, puolen litran purkki, sopii sellaisenaan tai vaikka piirakkaan tai piirakan päälle (anopin kanssa tapana syödä tuota yöllä salaa suoraan purkista, suosittelen)

    VastaaPoista
  18. Hyvä, että joku mainitsikin jo biojätepussit. Ne ovat vahvoja ja meille ainakin sopivan kokoisia!
    Valkoista tankoparsaa ja grillattuja paprikoita voin suositella kuivamuonaosastolta. Löytyy hyviä suklaita ja ihan perusviiliä hyvään edulliseen hintaan...

    VastaaPoista
  19. Edellämainittujen lisäksi suosittelen Bellarome espresso kahvipapuja, punaisessa pussissa, käytetään niitä vallan, hyvä hinta-laatusuhde, maku liki suklainen.

    VastaaPoista
  20. Waude mikä määrä muidenkin kommentoijien antamana noita vinkkejä tuli, meille kaikille! Useat noista ovat tuttuja, mutta muutama uusikin tuote oli myös mukana.
    Ja voi ihanuus tuota teidän "lepokeidasta"! Olet saanut pysymään sen hyvin selkeänä ja voisi sanoa jopa minimalistisena, kesämökiksi. Niin ja kun ottaa huomioon nuo sinun kirppisharrastukset ja ihanat löydöt, niin voisi luulla, että tavarataivas olisi suurempi. Siispä, osaat valita ja pidättäytyä valinnoissasi ja hankit vain ne oikeat ja tarpeelliset!!! Mukavia puutarhapäiviä, kunhan tuo kevät nyt todella alkaa!

    VastaaPoista
  21. Kiva postaus, ihania kuvia.
    Tuuppa käymään Aurinkokujallakin ja osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
  22. Yksittäispakattuja, kivaan lehmäaiheiseen pahvirasiaan pakattuja sulatejuustokolmioita on välillä pakko saada, sekä normaalirasvainen, että kevyt on hyvää. Tulee mielen lapsuudesta kolmiojuustopakkaukset, joissa oli eri laatuja, Violan ainakin muistan... Että tuo hinku menee pitkälle nostalgian piikkiin.

    Susanna

    VastaaPoista