18.10.2015

Kaupunkikodin lempinäkymä




Kiitosta kivasta haasteesta Verkarantaan! Ei ollut vaikea päättää mikä täällä kotona on tällä hetkellä mun lempinäkymäni. Kyllä se on tämä kaikki mikä näkyy makkarin oven suunnalta kyökkiin päin. Tässä yhdistyy niin monta lempiasiaa; on vintagea, on kierrätettyä, on designaarretta, on klassikkoa, on väriä. Ja on kivoja materiaaleja, messinkiä, keramiikkaa, villaa, lasia, puuta... On huipun värinen Hilma af Klint -juliste, on mökiltä tuodut jättimaksaruohot, on kaunista arkea Heikki Orvolan vesipannun muodossa (ruskean kirjakaapin kannelle näköjään jäänyt). Huomaattekos tuolla keittiön kaapin päällä väripilkkuna keikistelevän Oiva Toikan Jalokiwi-lasilinnun? Se on yksi mun lempiesineistä ikinä - vaikka aikoinaan vannoinkin että kuunaan ei yhtään lasilintua kyllä minun kotiin tule. No on tullut sittemmin parikin. Mutta nuo eivät toki ole ainoat vuosien aikana syömäni sanat. Niin se maku muuttuu, ja se mitä esineissä arvostaa.

Mutta nyt jorinat sikseen ja haastetta eteenpäin. Minä haluaisin kovasti nähdä mitkä ovat Immaterialistin, Kirjatoukan ja Hanna-Katariinan kotien tämänhetkiset lempinäkymät. Paljastaisitteko?

3 kommenttia :

  1. En ihmettele! Tämä näkymä on kyllä kaunis. Iso peukku kaikille sävyille ja muodoille, ne kaikki sointuvat valtavan hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  2. Hykerryttävän kaunis näkymä. Taulu ja Aallon kalusto ovat kokonaisuus, jossa on jotain hyvin klassista. Voisivat olla monelta eri vuosikymmeneltä.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana näkymä! Hyvin istuvat yhteen eri aikakausien esineet ja tavarat.

    VastaaPoista