4.10.2015

Kirppislöytö --- Astiakaunottaret
Mä jo aiemmin kirjoitinkin että löysin MyIittala Vintage -kirppikseltä kauan himoitsemani Saara Hopean Nuutajärven lasille suunnitteleman Pinottava-mehuastiaston. Vuonna 1952 (ilmeisesti) suunnitellussa astiastossa on kahdeksan mehulasia ja kannu, jotka on pakattu somaan rottinkikahvaiseen koriin. Näitä settejä on eri värisiä. On ainakin kokonaan harmaata, kokonaan turkoosia ja sitten tällaisia sekosettejä joissa värivalikoima vaihtelee. Sekalainen kokoelma oli tietenkin mun tähtäimessäni, värien ystävä kun olen. Mun setissäni litran kokoinen kannu on tosi vaalea vihertävän rusehtava. Pinottavia laseja on neljää sorttia: kaksi punaista, turkoosia, sammalenvihreää ja ujoa violettia. Punaiset ovat hiukan paksumpaa lasia, muut värit herkän ohuita.

Tiiättekö kun joistain esineistä näppituntumalla tietää että ne on suunniteltu ja valmistettu suurimmalla mahdollisella pieteetillä? Näistä tulee hypistellessä juuri sellainen fiilinki. Ovat käytössä aivan ihanat. Jotenkin lämpimät, juhlavat ja arvokkaat vaikka ovatkin periaatteessa ihan arkiset mehulasit. Täytyypä töräyttää tänne blogiin jossain vaiheessa kuvia kokonaisesta kattauksesta, jossa setti on käytössä. Nyt se keikailee tuossa kaupunkikodin ruokapöydän valokeilassa ihan yksinään.

10 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitti miia! Tai siis Saara Hopean ja lasimestareiden puolesta kiitos :D

   Poista
 2. Tosi kauniit astiat, herättää jotain tunnistamattomia lämpimiä muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat tunnistamattomat lämpimät muistot! Ne ovat iskiessään niin mukavia, saattavat tulla jostain tuoksustakin...

   Poista
 3. Mulla olisi toi kori vanhempieni peruja. En tiennyt sen historiaa. Olen ollut moneen kertaan heittämässä sitä pois, mutta jotain soppelia syöntiin liittyvää siillä kanniskellut. Oispa kiva, mikäli jotain alkuperäisiä laseja saisin siihen hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinäisiä laseja ja kannuja liikkuu mun nähdäkseni kirppiksellä aika hyvin. Nyt vaan koria pikkuhiljaa täyttämään!

   Poista
 4. Kaunis setti. Itse olisin kenties ihastunut siihen kokoturkoosiin settiin, mutta nyt kun katselen tätä niin täytyy sanoa, että tämä on ehkä kuitenkin kivempi. Väriä arkeen vähän hulluttelevammassa muodossa. Ja tuo lasien ja kannun muotoilu on kauniin ajatonta. Ja taatusti kotimaista suunnittelusta toteutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa värikkäässä setissä on minusta sekin ihana puoli että voi valkata lasinvärin fiiliksen mukaan :)

   Poista
 5. Löysin kierrätyksestä yhden turkoosin lasin, hinta 20 senttiä. Pakko oli ottaa, vaikka en tunnistanut sitä, jotenkin vaan oli niin kaunis. Nyt siun kuvista selvisikin mikä lasi kyseessä 😀 kokoelman alku 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa ja kiireettä kun keräilis niin saattaisi tulla setti aika edulliseksi :) 20 senttiä ei kyllä ole juuri mitään, kelpo löytö! Nuita korejakin näkee joskus yksistään. Kantsii tiirata hyväntekeväisyyskirppisten koriosastot.

   Poista