19.8.2015

Kurkkaus uuteen kaupunkikotiinAiemmin jo kerroinkin että päätimme muuttaa rivitaloelämän jälkeen ainakin hetkeksi vuokralle ihan kaupungin keskustaan. Kävikin aimo tuuri ja löydettiin tosi kaunis ja vasta remontoitu kaksio aika nopsasti. Perhosia on vatsanpohjassa jonkin verran. Kaupungin äänet hurisevat ikkunan takana ja ihmisiä pörrää kadulla kun astuu rapun ovesta ulos. Toivottavasti siihen kaikkeen sitten tottuu, samalla tavalla kun tottui lähiön rauhaan. Toisaalta paljon mukavia juttuja on myös tuossa ihan vieressä; ruokakauppa, kahviloita, puistoja ja ravintoloita muun muassa. Merenrantaankaan ei ole pitkä matka.

Muutamat tavarat on jo kannettu uuteen asuntoon. Ne ovat solahtaneet sinne kyllä mukavasti, mitään suuria kalustemullistuksia ei tartte tehdä. Paitsi pientä karsintaa - neliöitä on aika paljon vähemmän kuin rivarissa. Josko se kohta alkaisi kodilta tuntua... En olekaan aiemmin asunut noin vanhassa talossa. Talon ikä näkyy noissa hillittömissä ikkunoissa, jotka ovat kyllä asunnon kaunistus.  Saavat normikokoisen kaksion näyttämään neliöitään tilavammalta.

Our new city home. Furnishing it little by little.

38 kommenttia :

Lissu kirjoitti...

Mieletön.

Nipsu kirjoitti...

Instan puolella olen seurannut näitä kuviasi ja on kyllä kauniin ja raikkaan tuntuinen asunto!
Ja teidän ajattomat mööpelit ja sisustusjutut sopivat tuonne hienosti. Itse en voisi missään nimessä asua a) Helsingin keskustassa b) edes kehäkolmosen sisäpuolella, mutta moni hyvä ystäväni asuu juuri "ytimessä" ja tuntuvat viihtyvän! Itse olen niin landepaukku nykyisin, ettei minua saisi edes Mansen keskustaan :D

Hurmioitunut kirjoitti...

Näyttääpä kauniilta, puhtaalta paletilta. Mielenkiinnolla odotan mitä saat(te) aikaiseksi sisustamalla. :)

Anna kirjoitti...

Ai että miten kaunista, ja VAU mitkä ikkunat!

Anne kirjoitti...

Kylläpä on kaunis koti teille tulossa :) ja mukava vastapaino vihreälle talolle.

Dorit kirjoitti...

Niin kaunis!!

SarP kirjoitti...

Ihana ja kauniisti remontoitu.
Parveke ja ikkunat tekee asunnosta suorastaan ylellisen.

Vilja @ muotoseikka\ kirjoitti...

Huh, kun on kaunis asunto! Hienot värit ja tuo ikkuna-ovi-pari on niin kaunis. Minä en koskaan sopeutunut kaupungin vilinään, vaan voin siellä huonosti. Mutta uskon, että te kyllä tykästytte. :)

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

En kestä miten ihanat ikkunat !! Onnentyttö !!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit ikkunat. Valojen aikaan tarvitaan varmaankin sälekaihtimet.

Itse en kyllä tottuisi kaupungin ääniin. Ikkunoita en ainakaan pystyisi pitämään auki öisin, jos nukkua meinaisin.

Kaikkea ei voi tosiaankaan saada. Jostakin pitää luopua.

Annika kirjoitti...

On se kyllä aivan kaunis :)

Annika kirjoitti...

Juu saa nähdä kuinka viihdytään! Kokeilemalla tuo nyt selviää. Tästä tulee nyt tämmönen yhdistelmä umpilandea ja kaupungin keskustaa, katotaan onko hyvä :D

Annika kirjoitti...

Mäkin odotan mielenkiinnolla, toivottavasti tulee kotoisa.

Annika kirjoitti...

Taisin ekana sanoa minäkin tuolla asunnossa noista ikkunoista just noin :D

Annika kirjoitti...

Vastapaino juuri! Toivotaan että on toimiva yhdistelmä :)

Annika kirjoitti...

Kiitos kaunis!

Annika kirjoitti...

Kun asunto oli tyhjä, tuli siellä jopa vähän semmonen hotellihuone-olo. Mutta onneksi kotoisuus on lisääntynyt mitä enemmän tavaroita on saatu paikalleen. Liikaa ylellisyyden fiilis ei ole mulle hyvästä - pieni ylellisyys ei toki haittaa :D

Annika kirjoitti...

Toivotaan tykästymistä! Meille tuli molemmille kova himo muuttaa tuonne. Todettiin että kokeillaan ihmeessä kun mieli tekee, sitten voi aina muuttaa pois jos ei tunnukaan mukavalta. On se vilinä kyllä toista kuin täällä Itä-Helsingin metsikössä :D

Annika kirjoitti...

Kiitti Laura! On hassua miten paljon voikin ikkunat asunnolle tehdä. Nuo jotenkin virittää koko kämpän!

Annika kirjoitti...

Kaihtimet ovat taatusti kovassa käytössä :) Kiinnostavaa nähdä miten ääniin tottuu - vai tottuuko. Ja niin totta tuo ettei kaikkea voi saada. Puolensa on aina asumismuodoilla!

Tarja / Tarjas Snowland kirjoitti...

Wau, upeaa!

Ilonin Anna kirjoitti...

Voi mikä kaunotar!! Onnea uuteen kotiin!

Viherrilli kirjoitti...

Tosi kauniit ikkunat, juhlistavat koko asunnon :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!! Ihanan valoisa ja raikkaan oloinen asunto. Ikkunat ovat todella upeat. Saatte siitä varmasti todella kotoisan ja viihtyisän oloisen. Lisää kuvia innolla odotan näkeväni.
Terveisin "Lyyli"-serkku Savon sydämmestä

Johanna kirjoitti...

Aivan upeat ikkunat, ja myös mukavat harmaan sävyt tuossa makuuhuoneen näkymässä.

Anna-Liisa kirjoitti...

Ikkunat kuin kirkossa (positiivisessa mielessä), kiva ikkunalauta sitten kanssa ja kaunis harmaan sävy seinässä! Mikä ettette tykästyisi! Itse viihdyn superhyvin ytimessä.

Joanna kirjoitti...

Oh my mitkä ikkunat! Tosi upealta näyttää teidän uusi koti.

Unknown kirjoitti...

Wau! Onnea uuteen kotiin!! Tämä asunto tuntuu aivan mahtavalta ja oon melko varma siitä että te varmasti tulette viihtymään kaupunkikodissanne! Tottakai kaikki uudet äänet tuntuu varmaan alunperin oudoilta mutta kyllä niihin silti pian tottuu. Osta apteekista hyvät korvatulpat jos öisin kuuluu liian paljon melua, korvatulpat ovat pelastaneet monet yöunet! Ajattelen myös vähän sillä lailla jotta yleensä sitä viihtyy jos on jonnekin todella kaivannut. Ja ajattele kuinka jännää pikkukoirille jotka pääsevät uutta ympäristöä tutkimaan! Sulla on niin hyvä maku ja tyyli jotta kyllä tästäkin kodista aivan pian tulee se tunne että tämä on "teidän oma".Oon samaa mieltä kuin muut lukijat: ikkunat on todella ihanat ja asunto tuntuu valoisalta!
Mukava postaus!
T: Lotta Evelina

Kix kirjoitti...

Wow mitkä ikkunat, kaunis asunto. Onnea uuteen kotiin!

Annika kirjoitti...

Haa! :) Kivaa kun kommentoit, salaperäinen nimimerkki "Lyyli". Mä mietinkin aina välillä että löytyykö siltä suunnalta lukijakuntaa :D Kauheesti tervetuloa kylään jos tällä suunnalla liikuskelette!

Annika kirjoitti...

Kiitos Tarja-kollega! :)

Annika kirjoitti...

Kiitos paljon Anna!

Annika kirjoitti...

On ne aika juhlavat kyllä :)

Annika kirjoitti...

Mä olen yrittänyt tiirata onko kaikissa seinissä sama harmaa, vai makkarissa vähän eri kuin muualla. Tosi hankala sanoa kun sävy muuttuu jätti-ikkunoista tulevan valon vaikutuksesta niin paljon.

Annika kirjoitti...

Kiitos paljon ihana Lotta Evelina! Ja kiitos kannustuksesta :) Nyt olen kuunnellut jonkin aikaa autojen hurinoita ja kadulta kantautuvaa äänimaailmaa - taitaa olla niin että viikonloppua vasten ainakin korvatulpat tarvitaan. Koirilla on kyllä täällä niin paljon enemmän nähtävää - muita koiriakin on koko ajan puistossa ihmeteltävänä.

Annika kirjoitti...

Kiitos paljon Kikka!

Annika kirjoitti...

Kiitti Anna-Liisa, toivotaan että mekin viihdytään superhyvin!

Annika kirjoitti...

Kiitos Joanna! Talo on 1800-luvun lopulta, ikkunat siltä aikakaudelta ovat kyllä komeat.