28.5.2015

Jättiverbena, viiruhelpi, tuoksupelargoni ja laventeliKesäkukkien hommaaminen maalle on tänäkin vuonna toimitettu fiilispohjalta. Kun kivan näköisiä kasveja on tullut vastaan, niitä on hankittu sen ihmeemmin kokonaisuutta miettimättä. Aina istuttelen pihan isoihin ruukkuihin ainakin muutaman perennan, jotka sitten syksyllä lykkään maahan - niin se karttuu tämän pihan kasvikantakin siinä samalla. Tänä kesänä hankin viiruhelpiä ja nostin vanhasta viljelylaatikosta laventelia ruukkuihin. Viljelylootaan istutettiin kukkien sijaan syötävää, retiisejä ja rukolaa. Yksivuotisista kukista laitoin pihalle pörhistymään jättiverbenan taimia. Se on vielä kaikkea muuta kuin jätti, toivottavasti se kasvaa tuosta mahtavaksi puskaksi. Ja sitten ostin pari tuoksupelargoniaa joissa on vinkeä tuoksu, nimittäin cola. Se on kyllä hämmentävää miten voi kasvi niin paljon kolajuomalle tuoksua.

Pihan sisustuksessa jatkuu sama kierrätysmeno kuin mökissä sisälläkin. On pihakirppikseltä hankittuja puisia nojatuoleja, on sieltä täältä haalittua terrakottaruukkua. Talon vintistä löytyneet vanha lasinen aiv-pullo ja kaljapullo ovat mainioita pihasomisteita myös. Ja lommoiset läkkipeltiämpärit.

In the garden.11 kommenttia :

 1. Näyttää i h a n a l t a. Kuus huutomerkkiä ja huokaus perään.

  VastaaPoista
 2. Sehän on kiva tapa laittaa uudet taimet ruukkuihin ensimmäiseksi kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on syksyllä mukava istutella niitä sitten maahan talteen!

   Poista
 3. Hei jos tuon viiruhelpin maahan istutat, muista rajata hyvin, ja vielä vähän paremmin.. Leviää ihan sikana, eikä ole kovin helppo taltutettava. Meillä edellinen asukas oli istuttanu penkkiin ilman rajauksia, ja multa meinas lähtee järki sitä poistaessa ettei etene naapurinpihan puolelle saakka :D Kaunis se kyllä on, mutta oli pakko hävittää kokonaan että sain kuriin. Voisin laittaa kyl uudelleen, mutta kunnon rajat sille pitää olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiruhelpi on juu ärhäkkä leviämään! Mulla on tosin just maalla päinvastainen viiruhelpi-ongelma; isutin sitä pihan perälle yhteen kohtaansiinä toivossa että se leviää ja valtaa alaa. Mutta ei - on levinnyt muutamassa vuodessa tasan pesuvadin kokoiselle alueelle :D :D :D

   Poista
 4. Ei auta edes rajaamiset, se kun hyppää yli ;-) Toinen, jota ei kannata istuttaa mihinkään on arovuokko. Luulin sen jo hävittäneeni perennapenkistä, mutta nyt sitä on taas joka paikassa. Parin neliön alalta pitää kaivaa kaikki ylös ja putsata vuokon juuret pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arovuokko ei ollukaan mulle tuttu, mutta googlasin. Tosi nätti!

   Poista
 5. Voi apua, ja mä justiisa ostin tänään arovuokon :D Onneksi mainitsit tuon Anna; niin vältyn ehkä uudelta katastrofilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salakavala arovuokko :D

   Poista
  2. Arovuokon saattaa sopivassa paikassa (savimaassa?) pysyä aisoissa, mutta meidän hiekkapohjaisessa penkissä se on oikea maanvaiva. Arovuokkoa vielä pahempi on kanadanvuokko, siitä saa itselleen vielä isomman riesan ja hävittäminen on ilmeisesti todella hankalaa.

   Poista