31.12.2014

Saunasuosikit: armeijapyyhkeet

Nyt minä kuulkaa perustan blogiin uuden tunnisteen, nimittäin SAUNASUOSIKIT. Tämän tägin alle kerään kaikkea hyväksi havaittua saunomiseen liittyvää; pyyhettä, saippuaa ja muuta värkkiä. Aloitetaanpa ihan parhaista laudeliinoista, jotka ovat joskus aiemminkin postauksissa vilahtaneet.

Maailman paras laudeliina on oikeastaan Itä-Saksalainen armeijaylijäämäpyyhe. Meillä on näitä mainioita puuvillasekoitteisia pikkupyyhkeitä pihasaunalla viikattuna vino pino, saunoja voi napata pinosta itselleen puhtaan liinan löylyyn mennessään. Ovat kauniita kaikessa karuudessaan, näistä tulee mieleen hieno Samuji Koti -kokoelman pyyhkeiden estetiikka. Koko on tosi hyvä, n. 100 x 45 cm, käsi- tai kasvopyyhkeeksikin passeli. Parilla liinalla peittää mukavasti melkein koko ylälauteen.

Omani hankin jo muutama vuosi sitten, oikein hamstrasin ennen kuin loppuvat.  Mutta Varustelekasta niitä edelleen saa, eikä parin euron kappalehintakaan päätä huimaa. EDIT: Kah, ovat näemmä nyt myyty loppuun.

(Vielä pitäisi kirppistellä saunalle joku sopiva korkea ja kapea pyykkikori, johon laudeliinat voisi sitten kylpemisen jälkeen nakata.)

Army surplus shops are sometimes places for affordable hidden gems. Like these East German army towels we use in the sauna. They remind me of shaker style in all their modesty.


13 kommenttia :

SarP kirjoitti...

Kiva sarja näin saunahullulle.
Oikein hyvää uutta vuotta Vihreään Taloon!

Pupuakka kirjoitti...

Mukavaa! Lähti heti liinoista tilaus

My little silver linings kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta <3

Unknown kirjoitti...

No nää on ihan parhaita pyyhkeitä, onneksi tuli aikoinaan hommattua :)

Hyvää uutta vuotta myös sinne!

Indigo kirjoitti...

Mahtaneet tyypit Varustelekalla olla ihmeissään eilen, kun 50 kappaletta pyyhkeitä on pitänyt postittaa ympäriinsä =D Nyt ei ole yhtään enään jäljellä.

Annika kirjoitti...

Sitä samaa, Sar P!

Annika kirjoitti...

Kivaa! Hyvät liinat ovat ne :)

Annika kirjoitti...

Sitä samaa sinnekin!

Annika kirjoitti...

No se, onneks on pino :) Hyvää uutta vuotta!

Annika kirjoitti...

No niinpä! Kun laitoin tuon postauksen keskiviikkona, katsoin että pyyhkeitä on siellä kaupan varastossa sata - että nyt on reilusti jos vaikka joku haluaa omansa. Nehän menikin sitten vikkelästi.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin joskus 15 vuotta sitten Ruotsin armeijan keittiöpyyhkeitä. Puolipellavaa. Pieni logo kulmaan painettuna. Veljekset Keskisellä Tuurissa oli siihen aikaan välillä omalaatuisia tavaraeriä aivan pilkkahintaan. Tuolloin kukaan ei välittänyt keittöpyyhkeistä pätkän vertaa. Minä olin onnessani ja jokaisella kauppareissulla ostin muutaman lisää. Kiitettävän varaston sainkin koottua.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on taas pyyhkeitä tarjolla, tulin ilmoittamaan heti kun sain ensin itselleni tilattua ;-) Hieno vinkki, kiitos!

Varusteleka Oy kirjoitti...

Tilattiin iso läjä noita pyyhkeitä lisää, tulee parin viikon päästä taloon. Te viette kaikki käsistä!