29.12.2014

Julkisivuremontti kannattaaViime kesänä vihreään taloon tehtiin iso ulkoremontti. Eteläpäädyn ulkoverhous uusittiin ja koko talo huoltomaalattiin. Samalla talon vihreä sävy vaihdettiin kylmemmäksi ja vähemmän kellertäväksi. Notkollaan ollutta kuistia tunkattiin suoremmaksi. Talo sai myös tuliterät tummanharmaat räystäät ja rännit. Etukäteen vähän pelkäsin että tönön viehätys remontin myötä vähenee, mutta onneksi luulo oli turha. Uusi vihreä on tosi kaunis ja näyttää sopivasti vanhahtavalta - ihan kuin se olisi ollut talon väri aina. Ja vaikka rappioromantiikkaa vähän menetettiinkin, saatiin tilalle varmuus talon kunnon kestävyydestä vuosiksi eteenpäin. Kyllä kelpaa torppaa kauniilla talvikelillä nyt ihailla ja todeta että kannatti julkisivuremontoida.

Alla vielä vertailun vuoksi - ja omankin muistin virkistykseksi - kuva talosta ennen remonttia toissa talvelta. Remonttihommat jatkuvat ensi keväänä sokkelin maalauksella. Ruskea väri vaihtuu lämpimään harmaaseen.

Renovating sure pays off. Our cottage looks fabulous in the new pale green paint coat.
20 kommenttia :

 1. Upea väri valkoista lunta vastaan ihanan utuinen, hyvä valinta!

  VastaaPoista
 2. Itse en vaihtaisi tuon sokkelin väriä, tuo yhdistelmähän on kuin minttukarkki, ihana! Ja harmaa on niiiin ylikäytetty nykyään. Ihana talo, ihana blogi.

  VastaaPoista
 3. Oho! Kylläpä freesasi! Mietin itsekseni, että harmaa sokkeli sopisi tuohon. Sitten luin tekstisi :) Hyvä valinta.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo väri! Itse haaveilen juurikin tuon värisestä kodista:)

  VastaaPoista
 5. Wow, the cottage is wonderful! I love the color and the little renovated details like the wooden "roof" above the door.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis lumisissa maisemissa! Ihana väri.

  VastaaPoista
 7. Meidän talolle ykkösvaihtoehto oli tuo sama sävy, mutta vaaleanpunainen tuli (Tikkurilan perinnevärikartasta). Nätti tuo on kyllä ja harmaa sokkeli tottakai!

  VastaaPoista
 8. Oletteko kunnostaneet ikkunoita? Itsellä olisi sellainen edessä ja olisi kiva kuulla teiltäkin kokemuksia. Uula on hyvä maali. Suosittelen myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu alakerran ikkunat on kunnostettu. Kylältä löytyi pari huippua kirvesmiestä kunnostustyöhön kohtuuhintaan, tuli aivan älyttömän hienot! Itsellä ei kestä hermo tuollaista tarkkaa rapsutusta (vaikka muuten remonttihommia rakastankin), joten päätettiin teettää ammattilaisilla :)

   http://www.vihreatalo.com/2011/08/onko-pakko-remontoida-jos-ei-huvita.html

   Poista
 9. Hieno tuli. Teittekö itse vai teetätittekö? Jos teetätitte, uskaltaako kysyä paljonko maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden seinän ulkoverhouksen uusiminen teetettiin, rapsutus- ja maalaushommat tehtiin itse.

   Poista
 10. Kaunis vanhahtava väri...ja sokkelin maalaus kruunaa vielä talon väriyhdistelmät.

  VastaaPoista
 11. Hyvännäköinen lopputulos ja Vihreän Talon charmi säilyy uudistuksista huolimatta! Meillä on sama edessä parin vuoden sisään, ja itsekin välillä "suren" kuinka paljon vanhan Torpan viehätyksestä katoaa remontin myötä. Tiedän, että peltikatto on järkevä ja pakollinenkin ratkaisu talon säilymisen kannalta, mutta silti... kun se sammaloitunut tiilikatto on niin piparkakkutalomaisen symppis!!

  VastaaPoista
 12. Mahtava muutos! Vanhassa on viehätyksensä, mutta ei tuossa mielikuva ja tunnelma mihinkään hävinnyt, päinvastoin!!!

  VastaaPoista
 13. Kulttuuriteko! Nykyään valitettavan monen rintamamiestalo erityispiirteet remontissa häviävät, ja talot remontin jälkeen muistuttavat nykypäivän pakettitaloja.
  Olette onnistuneet hienosti, otteenne on kevyt ja kaunis. :)

  VastaaPoista