5.10.2014

Julisteen kehystäminen


 


 


Miten ripustaa seinälle jättikokoinen (n. 100x150cm) juliste niin että se pysyy hyvänä pitkään? Kehystyttäminen ja lasin alle laittaminen ei tullut kyseeseen; kokonaisuudesta olisi tullut painava ja tosi kallis. Edullisista valmiskehyksistäkään ei tuommosta kokoa lähtenyt löytymään. Päädyin pitkään pähkäiltyäni pohjustuttamaan kuvan kapalevylle. Levy jämäköitettiin lisäämällä ohuet, mattamustat alumiiniprofiilit reunoihin. Julistemainen fiilis säilyi ja kokonaisuus on tosi kevyt. Jos paperin pintaa haluaisi erityisesti suojata, voisi siihen pohjustamisen yhteydessä lisätä laminoinnin - itse jätin sen väliin.

Pohjustamisen voisi tehdä itsekin liimapintaiselle kapalevylle. Päätin satsata työn laatuun ja teetin homman Dialabissa. Ja laatua sainkin, pohjustus ja alumiinikehykset ovat hypersiistit ja työ oli valmis parissa päivässä. Kannatti vähän maksaa. Nyt pitää vielä päättää mihin värijättiläinen ripustetaan, se odottaa vielä päätöstä nojailemalla vierashuoneessa vitriiniin.

Kävittekös katsastamassa juuri päättynyttä Hilma af Klintin näyttelyä Helsingin Taidehallissa? Sama huikea näyttely on tehnyt jo melkoisen turneen ja on ollut nähtävänä mm. Tukholman Moderna Museetissa ja Kööpenhaminan lähellä Louisianassa. Näyttelyjulistekisan näistä museoista voitti mun mielestäni ehdottomasti Louisiana, jonka museokaupan tanskalaisen tyylikkäistä valikoimista löytyi tämäkin suurikokoinen Hilma af Klint -hienous. Kiitos kollegalle joka toimitti sen mulle Tanskanmaalta! Taidemuseoiden näyttelyjulisteet ovat muuten monesti aika tosi hienoja ja museokauppojen valikoimaa kannattaa katsastaa.

A giant Hilma af Klint -poster is just the splash of color I need. Framing it was a bit of a puzzle because of the huge size, an affordable solution was to mount it on a Kapa board. The poster is from Louisiana art museum shop in Denmark.

9 kommenttia :

 1. Oho, onpa hieno !

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno, ihmettelin ensin, että miksi en huomannut moista julistetta museokaupassa, mutta sitten selvisi :)

  VastaaPoista
 3. Ooh, mitä superherkkuvärejä! Upeelta näyttää!

  VastaaPoista
 4. Oi! Ihana ja kiitos "kehystys"vinkistä. Louisiana on kyllä mahtava paikka, monella tavalla. Kävin siellä vuosi sitten ihailemassa maisemia ja tietenkin pyörimässä museokaupassa. En osannut päättää, mitä hankkisin joten en sitten hankkinut mitään.

  VastaaPoista
 5. Oj-joi kun on hieno! Ja Louisiana, se paikka saa sydämen kehräämään.

  VastaaPoista
 6. Hi! I would love to buy a poster like this! I love it! Where can I get it? Will be very happy for your help.
  Martine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Martine! The poster is from Louisiana art museum shop in Denmark. Maybe you could get it online if you send the shop an email?

   Poista
 7. Thank you. I just sent them a mail. Hoping to get a positive anwser. It would look so good in our kitchen. :)

  VastaaPoista