19.12.2012

Vuosi vihreässä talossa: Tammikuu 2012

Kaivelen näin vuoden päätteeksi tietokoneen kuva-arkistoja ja poimin julkaisematta jääneitä ruutuja tämmöisiksi pieniksi koosteiksi. Luvassa siis kahdentoista postin verran vanhojen kaivelua. Saattaapa toisinaan mukaan luikahtaa jokunen jo blogissa nähtykin kuva. 

Tämän vuoden tammikuussa pideltiin pakkasia ja luotiin lumia, sisusteltiin kaupunkikodin makkaria ja hypisteltiin joulupukin tuomia emalikippoja ja kirppikseltä löytyneitä kattiloita. Yhtenä yönä maalla kuu valaisi maisemaa kuin hehkulamppu. Jouluvaloja polteltiin surutta loppiaisesta piittaamatta. Hitaasti lämpenevän talon kylmistä nurkista heräsi lepattelemaan kohmeinen perhonen.

This is the first of twelve posts to come; unpublished photos from this year. These ones are from January 2012.

15 kommenttia :

 1. Oon itekkin aatellu tällasta. Jotain vähän erilaista ku viime vuoden kollaasista. :D Kivalta näyttää..

  VastaaPoista
 2. Perhonen. :)

  Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 3. Ihan epäleiluu! (sanoo yksivuotiaani) Löydät hienoja peilejä kirppikseltä, toisin kuin minä. Vai mistä tuo peili onkaan? t. minsti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minsti, se on tuttavan purkutalosta pelastettu!

   Poista
 4. Hei! Kiitos kauniista talvikuvista ja kivasta blogista muutenkin. En ole aikaisemmin tänne kommentoinut, mutta nyt päätin kysyä neuvoa. Toivottavasti tälläinen on sovelista täällä blogimaailmassa :)

  Osaisitko antaa vinkkejä kovamuovisten astianosien uudistamiseen? Asia tuli mieleeni tuosta sinun kalakattilan kahvasta. Iselläni on vanhoja aterimia, joissa on mustat muovivarret (ehkä melamiinia), joista osa on kuitenkin menettänyt kiiltävän ja kovan pintansa. Muistelisin nähneeni jossain blogissa vinkin tällaisten osien kiillottamiseen/pinnoittamiseen, mutta eihän sitä juttua ole enää löytynyt. Tulisiko sinulla jotain vinkkiä mieleen? Vanhoissa astioissa kulumat ovat sallittuja, mutta jotenkin noihin aterimiin toivoisin sitä kiiltoa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista, jo vain on soveliasta kysyä! Mitenkä mä muistelen jostakin kuulleeni sellaisen niksin että haaleuden saisi pois öljyämällä movin? Tätä oli sovellettu silmälasien harmaantuneisiin sankoihin, mutta kai se yhtä lailla kattilan ripaan pätee. Öljyä vain niskaan ja tovin vaikutusajan jälkeen pyyhkien pois. Kokeilut omalla vastuulla! :D

   Poista
  2. Kiitos vinkistä. Öljy varmasti auttaa ainakin hetkeksi, tuskin siitä ainakaan haittaa on. Mukavaa joulua!

   Poista
 5. Kiitos! Mielelläänhän näitä kauniin talon kuvia katselee!
  Rauhallista joulun aikaa!

  VastaaPoista
 6. Oi, kyllä vihreässä talossa on ihania tavaroita ja niistä syntyy kotoisa tunnelma.
  Toivottelen tässä Hyvää Joulua ja nautin mielellään Vihreä talon vuodenkierron kuvat.

  VastaaPoista
 7. ihana talvinen tunnelma...

  Saris

  VastaaPoista
 8. Mainiota! Sun kuvia on ihana kuolata. Hei, ihan huippua joulua teille, Annika! Ens vuonna mä lupaan kutsua teidät kylään sitten viimein! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee Saija, JEE! Teidän koti näyttää itkettävän kivalta, en malta odottaa :)

   Poista