9.12.2012

Talvimökki

Talvimökki. Talo lämpesi hitaasti ja hytisimme ensimmäisen illan toppatakeissa. Kylmien vällyjen alle kömmittiin villapaidat päällä. Aamulla talo oli jo lämmin ja ulkona maisemat kuin postikorteista. Ystävä tuli bussilla ja karautimme kirpputoreille joululahjaostoksille. Monta lahjaa löytyikin, vanhaa ja käytettyä on jouluna jotenkin mukava antaa. Kirppissaalis levitettiin traditionaalisesti kyökin pöydälle ihailtavaksi. Sitten saunottiin, syötiin hyvin ja poristiin.

Valo alkoi vähetä hiljalleen jo kolmelta. Kynttilät paloivat joka huoneessa ja hellassa rätisi tuli. Hämärässä ei ollut hötky mihinkään.

Country house in the winter. It starts getting dark at 3 pm so lots of candle light is in order. 
.

9 kommenttia :

 1. Kerrassaan mahtavia löytöjä olet taas tehnyt! Itse löysin juuri perjantaina samanlaisen kannelisen lasipurnukan ½ litran, kannessa lukee Viiala. Ovatkohan arvokkaitkin? Omastani maksoin 3e ja on siisti. Kirppikselle jätin 3/4litran purkin, koska siinä oli lohkemia, eikä niin nättiä kantta.

  Nyt tämä löytö on keksipurkkina keittiössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme euroa oli minusta löytöhinta. Yleensä ovat mun kokemukseni mukaan vajaan kympin korvilla, joskus jopa enemmänkin. Hienoja purkkeja nuo!

   Poista
  2. Okei, kiva tietää :)! Ja muuten, meidän Mummolan perintönä meni siskolle just tuon lasisarjan laseja!

   Poista
 2. Hienoja löytöjä ja ihana tunnelma :)
  Mulla on samanlaiset viinilasit, muistaakseni vielä tallessa... Taisivat olla äidin ja isän häälahja aikoinaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Kuulin noista laseista sellaisen stoorin että olisivat olleet jonkun huoltoaseman keräilysarjanakin joskus muinoin. Sympaattinen juttu jota aattelen aina kun niistä jotakin hörpin.

   Poista
 3. Sulla on pettämätön kirppisvainu.

  Haluaisin vinkata sinulle yhdestä kirjasta: sun kannattaa vilkaista kirjaa Wsoy Kesäkoteja Sania Hedengren ja Susanna Zacke 2012, voisit tykätä. Olen blogissani kirjoittanutkin että kirjasta tulee sinun blogi mieleen. Ehkä lienet kirjaan jo tutustunutkin. Rentoa adventin aikaa Vihreään taloon!

  VastaaPoista
 4. SarP, kiitos vinkistä, tuo pitää katastaa! Ja kiitos tuosta kirjalistastasi muutenkin, siinä oli muutamakin kiinnostava opus :)

  VastaaPoista
 5. Hehe, mekin kokeiltiin itsenäisyyspäivänä lämmittää kylmillään olevaa mökkiä mutta lähtötilanne sisällä (-10°C) oli sen verran toivoton että oli pakko lähteä evakkoon... saatiin lämpötila nousemaan vaan +6 asteeseen:) taloparka!
  -Laura

  VastaaPoista
 6. Ihanat keraamiset lautaset <3 mahtava löytö. Sinulla on ihana blogi, jota olen pitkään jo seurannut :)

  http://littlepoetic.blogspot.fi/

  VastaaPoista