16.12.2012

Pehtoori ja tee
Keittelen maalla teevesiä taivaansinisellä Pehtoori-pannulla, joka löytyi kesällä eräältä rompetorilta. Myyjä sanoi ensin hienokuntoisen pannun hinnaksi viisikymppisen verran. Toria kierreltyäni palasimme kahden ystäväni kanssa pannumyyjän pöytään neuvottelemaan hinnasta. "No kun ootte niin kivoja tyttöjä niin myyn kahdella kympillä" sanoi myyjä, ja hädissäni kaivoin äkkiä setelin lompsasta ettei hän ehtisi muuttaa mieltään. Pois lähtiessä äimistelin edullista hintaa ja ystävät hykertelivät salaperäisinä. Toinen oli käynyt mun huomaamattani maksamassa myyjälle osan pannun hinnasta ja puhunut hänet mukaan syntymäpäivälahjajuoneen.

Tee maistuu parhaalta venäläisestä kukkokuvioisesta kupista juotuna. Se on matkamuisto jokusen vuoden takaiselta junareissulta Pietariin.

Sky blue enamel tea pot by Antti Nurmesniemi for Finel. Porcelain tea cup with rooster motif a souvenir from St. Petersburg.11 kommenttia :

 1. Ihania ketkuja nuo ystävät!

  VastaaPoista
 2. Kuinka ihanan kekselijäs ystävä! Ihana pannu ja ihanat ystävät!

  VastaaPoista
 3. Ihania ystäviä tuollaiset! <3 Pieniä iloja arkeen. Mukavaa varmasti keitellä sillä nyt teetä ja ajatella ystäviä, ja tietty keittää ystäville teetä!
  Hyvää viikon alkua :)

  VastaaPoista
 4. Loistoystäviä! Aivan mahtava tuo pannu, niin ihana väri. Itsellläni sama on punaisena ja kyllä sekin on nätti.

  VastaaPoista
 5. Ihanat ystävät!
  Pidän todella paljon sinun väripaletista.
  Sun kuvista inspiroituu ja tulee hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
 6. Ihania frendejä! =D Eka kertaa minäkin haluisin pehtoorin kun tonvärisenä sais.... keltainen purkki!!! Nam!

  VastaaPoista
 7. wau kauniin värinen sininen. Olen bongaillut tuota sävyä kesästä asti. Näillä nurkilla on sellainen vanha Wolkkari Kleinbus, samaa sinistä.

  VastaaPoista
 8. Ihana ylläri ystäviltä! Tekisi mieli joskus toteuttaa tuo idea kirpputorifani-siskolleni :)

  VastaaPoista
 9. Pannulla tulee olemaan ikuisesti hauska tarina! Sitä on kiva muistella teekupposen äärellä...

  VastaaPoista
 10. Voi miten hauskoja ystäviä sinulla :D Ja miten jännittävää että rakkaaseen esineeseen liittyy noin hauska tarinakin!

  VastaaPoista