18.10.2012

Vaikutteita vanerikattohuoneessa

Lisää asioiden ja värien sovittelua vanerikattohuoneeseen: nyt hoksaan että sinne on selvästi puskemassa vaikutteita sekä Hvitträskistä että Alvar Aallon kodista Riihitie 20:stä.  Ryijyn muhkea pinta ja samettiverhojen syvät sinisen ja keltaisen sävyt ovat Eliel Saarisen kodista imeytyneitä. Vaneri, messinkilamppu ja wieniläistuolien muoto taas ovat Alvar Aallon vaikutteita.

More decor planning in the new summer room. The colours and shapes clearly have influences both from great architects Alvar Aalto and Eliel Saarinen. Must be due to my recent visits to their wonderful homes. Photos from Saarinen´s home here and Aalto´s home here.

(Osa kuvista Mikko Rasila / Photos by me and Mikko Rasila)
.

14 kommenttia :

 1. Nuo verhot(kin) on niin upeita. Ihanaa värileikkiä, tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
 2. Onpas sähäkkää sinistä, sininen ei ole mun lemppari yhtään - siitä ähkyn saaneena kun joskus teininä mun huone oli kokonaan sininen. ;) Mutta toisten kodeissa näyttää oikein kivalle ja raikkaalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni Lintu, sama! Mulla umpisininen oli ensimmäinen oma koti 90-luvulla :) Kyllä se onkin reilusti yli 15 vuotta ottanut siitä toipua!

   Poista
 3. Tällaiset "vaikutteita jostain saaneet" teemasisustuksen on mielekiintoisia :). Ja itse prosessikin kiva, koska saa/ voi halutessaan paneutua taustoihin, eli sisustukselle tulee syvemmpi merkitys

  VastaaPoista
 4. Ou jee. Näyttää tosi hyvältä. Sohva kotiutui eilen saaristoon ja sopii sinne kun kotiinsa olisi tullut. Tack!

  VastaaPoista
 5. Ehkä pähein kammari sitten toviin! Tykkään!

  Kati Mekkolainen

  VastaaPoista
 6. Vanerikatto on hieno. Ja nuo sävyt.. hyvin paljon samaa kuin meillä kotona ruokailuhuoneessa ja olohuoneessakin. Lempivärini nuo kaksi yhdessä.

  VastaaPoista
 7. En millään malta odottaa valmista vanerikattohuonetta. Nämä yksittäiset osat luo ihan mielettömän herkullisen summan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senja, emmääkä! Pureskelen kynsiäni kun on liian viileät ilmat maalaushommiin :)

   Poista
 8. Voi että, en ole koskaan ajatellut tykkääväni tuollaisesta sinisestä sisustuksessa, mutta aikani blogiasi ja Villa Inkeriä luettuani haluaisin sisustukseeni voimakasta sinistä, tummaa puuta ja tuota kultaa. Taidan olla vaikutteille altis :D

  VastaaPoista