16.9.2012

Kirpputorin aarteet
Taas löytyi kirppikseltä niin vinkeitä juttuja! Kuvasin ne nyt innostuksissani ihan vain lattialla, laitan varmasti myöhemmin lisää edustavampia otoksia kun ne löytävät paikkansa. Ensin huikea peili, jossa peilaaja saa sovitella omia kasvojaan kirjailtuun (onko tuo kirjailua nimeltään?) kehykseen.  Kuvioissa on 50-lukulaista fiilistä, tosi somaa koristeellisuutta ja mitä kauneimmat väritkin. Koko systeemi on aika pikkuinen, oliskohan korkeus jotakin 60:n sentin luokkaa.

Ja sitten tosi upean värinen ryijy. Mä ajattelin käyttää sitä kyllä seinävaatteen sijaan mattona yhdessä makkarissa maalla, se on siihen tarkoitukseen sopivan kookas. Tuommosta sinisen eri sävyistä värkättyä villaista ryijyä olen sinne jo tovin ettinytkin (ryijyhimo tarttui viimeistään Hvitträskistä). Suunnittelijasta tai sen enempää valmistusmaastakaan ei ole mitään hajua. Ryijyn takana on jäljellä enää vain rippeet lappusesta jossa nämä tiedot ehkä olisivat lukeneet.

Ja lopuksi vielä hieno emalikippo jossa on antiloopin tapaisia elukoita palmujen katveessa.

Today´s fleamarket finds: a fun 50´s mirror, old rya rug with shades of blue and an enamel pot with antilopes.


10 kommenttia :

 1. Toi peilijuttu eriyisesti on huikean hieno!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania juttuja, varsinkin tuo peili alkupostauksen kuvissa! :)

  withasilverlining.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Saanko udella paljonko ryijy maksoi? Itse bongasin yhden mageen ryijyn Kouvolan kirpparilla, taisi olla 200e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksoin 85 euroa. Ei kai pari sataakaan käsin tehdystä ryijystä vielä ihan kauhia hinta ole? Mä en kyllä millään muotoa ole mikään ryijyasiantuntija, mutta eikös niissäkin ole tosi paljon eroja? Tarkoitan että tekotapa, materiaali jne. vaikuttavat varmaankin tosi paljon arvoon.

   Välillä tulee kirppiksillä vastaan ihan pilkkahintaisia ryijyjä ja aina mietin että eipä jäisi käsityöläiselle tuosta kovin kummoista tuntipalkkaa... Joku on saattanut tehdä ryijyn alusta alkaen lankojen värjäämistä myöten ja laittaa siihen uskomattoman määrän työtunteja.

   Poista
 4. oijoi. itselläni oli juuri myynnissä samanmoinen kulhonen Hämeenlinnassa suurkirpputorilla :--)

  VastaaPoista
 5. Siru, taisin ostaa sun kulhosen :) Kiitti, oli sopuhintainen!

  VastaaPoista
 6. I-HA-NA RYIJY!! Määkin haluun tehdä tuommosia löytöjä! :)

  VastaaPoista
 7. haha, mukavaa että meni ihanaan uuteen kotiin :) mulla oli sille vaikka mitä käyttöä, mutta lopulta jäi kaapinperukoille pimentoon. yks päivä sen sieltä löysin ja ajattelin laittaa aarteen kiertoon :)

  VastaaPoista
 8. Hienot sävyt tuossa ryijyssä!

  VastaaPoista
 9. Voi taju miten upea ryijy! Jotenkin sitä on itse kokonaan sokeutunut ryijyjen hienoudelle, kun lapsuudenkodissa on sellaisia katsellut pienen ikänsä. Mutta nyt silmät aukesi taas ja voi olla, että alan vielä joskus havitella äiteen seinältä mummon aikanaan kutomaa räiskyvänpunaista ryijyä. :D

  VastaaPoista