27.2.2012

TyösarkaaEnsi kesän remonttihommista ei ole epäilystä. Talon eteläpääty alkaa olla niin huonossa hapessa että jotakin on tehtävä. Kaukaa katsoen näyttää vielä ihan nätiltä mutta lähellä totuus seinän kunnosta paljastuu. Maalipinta on kaput ja jonkin verran puutavaraakin pitää ilmeisesti vaihtaa. Samalla olisi ehkä järkevää oikaista kuistia, jonka etunurkka on painunut monta senttiä vinoon. Ja uusia talon nurkasta vuorilaudat johon tikka tai joku muu nokkija on askarrellut monta reikää. Talon vihreää väriä en ajatellut lähteä vaihtamaan, mutta kivijalkaan voisi ehkä katsoa ruskean tilalle jotakin muuta. Tummahko harmaa voisi tehdä terää ja ryhtiä.

Our house is in desperate need of a new coat of paint. We´ll have to do something about it next summer.
.

12 kommenttia :

 1. Onhan tuossa hommaa, mutta valmis työ kruunaa kaiken. Samaa mieltä tuosta harmaasta väristä, se kävisi hyvin tuohon kivijalkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä päästiin viime kesänä talon maalauksessa puoliväliin. Aika urakka se on kun pitää ensin kaapia vanha maali pois. Vihreä on nätti ja harmaa sopii hyvin kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä meinasin kans että maalataan sen verran kuin jaksetaan (aloittaen eteläseinästä) ja sitten seuraavana suvena vaikka loput. Ei pysty hampaat irvessä remontoimaan, se on kamalaa hommaa jos ei ole motivaatio kohdallaan :)

   Poista
 3. Niin, eihän "Vihreä talo" voi olla muuta kuin vihreä! :)

  Olen käynyt tasaiseen tahtiin nauttimassa postauksistasi.
  Kiva, kun jaksat päivitellä.
  Rivitalonne portaikkorempan tulos (maalaus) oli upea!!

  terveisin Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ja kyä ollaan oltu maalattuhin rappusiin tyytyväisiä :)

   Poista
 4. Meillä on sama homma edessä, mutta ehkä lykkäämme sitä vielä ensi kesän yli. Joku suositteli muuten, että kannattaa rapata ja maalata yksi seinä kerrallaan. Jos sitten sattuu huonot maalaussäät kesällä, ei talo ole vuotta (tai vuosia) osittain ilman maalia. Erityisesti tuo tietenkin pätee, jos aikoo maalata pellavaöljymaalilla, kun siinä on isompi työ maalata ja kestää kauemmin kuivua.

  Tumma harmaa sopii varmasti vihreän kaveriksi. Meillä on talo aika lähelle saman vihreä kuin teillä ja kivijalka on tummanvihreä. Se on kans kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yhden seinän taktiikka vois kyllä olla toimiva. Kun ei koskaan tiedä koska huvituskin lakkaa ;) Mä olen nyt kaiketi kallistumassa petrooliöljymaaliin, se on vissiin aika paljon helpompi sudittava ja sopisi mun malttamattomalle luonteelleni. Pitääpä katsastaa toi tummanvihreä, olikos sulla blogissa ulkokuvaa teän talosta...

   Poista
  2. Täällä taitaa olla ainoat ulkokuvat joissa näkyy kivijalkakin http://www.kootutmurut.com/2008/10/16/oma-koti/

   Me ollaan jahkattu pellavan ja petrooliöljymaalin välillä. En tiedä aletaanko itse maalaamaan vai pyydetäänkö tarjousta joltain ammattilaiselta. Tai ehkä pyydetään tarjousta ja sen nähtyämme päätetään maalata itse ;) Ainakin pellavaöljymaali tulee varmaan aika hintavaksi.

   Poista
 5. Jännää! Ootan jo nyt innolla jälkeen-kuvia, mutta niitä ennen taitaa olla melkoinen urakka edessä teillä. :)

  VastaaPoista
 6. Hei ! Löysin hiljattain viehättävään blogiisi, mielenkiinnolla jään seuraamaan tuleviakin postauksiasi :)

  VastaaPoista