25.2.2012

Retroaarteita omasta komerosta I
Vanhaa taloa ostaessa saattaisi kaupantekijäiseksi saada aikamoisen aarre-irtaimiston. Vihreän talon mukana tuli kyllä paljon kaikenlaista tavaraa, mutta suurin osa oli jo parhaat päivänsä nähnyttä rojua ja jouti kaatopaikalle. Muutamia astioita, täkkejä ja kankaita kuitenkin laitoin säilöön, vaikkeivät ne varsinaisesti ihan omannäköisiä olleetkaan.

Mainiota Retroaarteet -kirjaa selatessa muistin taas komeron perällä odottavat tavarat ja kaivelin niitä esiin. Ja kah, sieltä löytyi kaksin kappalein kamalan hienoja emalipannuja ja ne olivat paremmassa kuosissa kuin muistinkaan. Molemmat lienevät Raija Uosikkisen Finelille suunnittelemia; punainen on käsittääkseni nimeltään Kehrä, keltainen Primavera.

Is it possible to find treasures in your own cupboards? Apparently it is: I had stored these pretty 60´s enamel pots in a safe place in the house four years ago and then completely forgotten about them. I remembered their existence only just recently while reading a book about finnish design, Retroaarteet.

14 kommenttia :

 1. Ihania! Meidän äidillä oli tuommoinen Primavera, mutta vihreällä pohjalla. Semmoinen ihan pikkupannu, jolla muistan hänen keittäneen kahvit kun olin alle kouluikäinen. Se lienee hävitetty, koska en ole nähnyt aikoihin. Harmi!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihania kahvipannuja, tulisipa omallekin kohdalle tuollaisia aarteita :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kylkiäisiä! Aika arvossaan ovat nykyään.

  Mutta totta on että suurin osa toisten jättämistä tavaroista on rojua, meidänkin ostamastamme kuolinpesästä meni paljon tavaraa kaatopaikalle sen jälkeen kun omaiset ja me oltiin valittu parhaat päältä.

  VastaaPoista
 5. Näyttää ainakin tosi hyväkuntoisilta! Mulla on mökillä tuo punainen pannu ja kattila tuosta keltaisesta... Käytössä ahkeraan

  VastaaPoista
 6. Löysin tuota punakuvioista kierrätyskeskuksesta yhden mukin verran. Se on hieno, ehottomasti esittelyn arvonen!

  VastaaPoista
 7. Mutta oliks ne kaikki sit rojua mitä meni kaatikselle.. jos olisikki kattonu niitä nyt eri silmin..? :D heitin vaan.. ;) löysin sun blogin vasta nyt, vaikuttaa kivalta, täytyy tutustua paremmin. =)

  VastaaPoista
 8. Kauniita retroastioita...mulla on tuota punaista iso kulho...ainakin 3 L. ja kattila 2
  L..Tykkään pitää ne esillä:)

  VastaaPoista
 9. Moni pannu päältä kaunis, vaan sisältä ovat kyllä kovasti kahvin korventamat :)

  Säde, toivottavasti oli! Sitä saattaa kyllä joskus siivouspäissään tehdä hätiköityjäkin poisheittopäätöksiä.

  VastaaPoista
 10. Keltainen Primavera kahvipannu on kyllä huippu hieno. Toivottavasti minäkin löydän sellaisen jonain päivänä.

  VastaaPoista
 11. Jos ovat vain kahvin korventamia, kiehautappa niissä konetiskiainetta ja vettä.
  - Toivottavasti yllätyt iloisesti.

  VastaaPoista