9.2.2012

Huutokaupassa

Osuimme miehen kanssa viime kesänä pienellä paikkakunnalla lakkautettavan kyläkoulun irtaimiston huutokauppaan. Huutokaupat eivät noin yleisesti ottaen ole mun temperamentilleni sopivia - meinaan aina saada sydänkohtauksen kun kämmenet hiessä jännitän kilvoittelua, huutoja ja hintoja. Enkä oikein välitä siitä odottelustakaan, tuolla koulullakin olisi vierähtänyt kokonainen päivä jos kauppaa olisi tosissaan tahtonut tehdä. Opetustaulujen valikoima oli hengästyttävä, niitä oli ripustettu suuren salinkin seinät täyteen. Hinnat nousivat niin korkeiksi että jätin suosiolla taulut muiden ostettaviksi; mustapohjaisista Ebba Masalineista tarjottiin yli satastakin. Hintojen korkeus oli tässä tapauksessa hyvä asia: huutokauppaa käytiin hyvään tarkoitukseen sillä kaupoista saadut varat seurasivat oppilaita uuteen kouluun johonkin erityiseen käytettäviksi.


Pictures from an auction held at a closed down small village school last summer. Amazing selection of old school stuff and teaching material! The prices and the auction excitement were too much for me, though, so none of these bauties came home with me.
.

6 kommenttia :

 1. Ebba Masalinin koulutaulut ovat todellisia aarteita. Harvinaisempia tauluja ovat Martta Wendelinin koulutaulut. Ajattomia uskontoon ja biologiaan liittyviä koulutauluja käytetään yhä opetuksessa toisinaan, ja minusta on hyvä, ettei teknologia mene aivan kaiken edelle. Ja onneksi koulutaulujen arvostus on noussut ja nykyään ne löytävätkin paikkansa monista yksityiskodista. Itse olen onnekas rypsin omistaja: http://e.vuodatus.net/blog/3127219/arkirakkaus/ :)

  VastaaPoista
 2. Voi, mun vanha koulu! <3 Tein kesällä blogipostauksen (olen tosin jo poistanut sen) tuosta huutokaupasta, mutta itse en päässyt paikalle.

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman hienoja tauluja, varsinkin nuo hevosen ja naudan anatomiataulut!

  VastaaPoista
 4. ihana blogi:)

  Käy tutustumassa blogiini:)

  http://annika-diamonddiary.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Heippa! Huutokaupat on kyllä kesäistä niin kesäistä että! (Oikeastaan tulin kertomaan, että olen linkittänyt inspiroivat juttusi omaan kyhäelmääni :))

  VastaaPoista