12.1.2012

Lauantaisauna
Tuli kiukaan pesään ja halkoja kuivumaan valkean lämpöön. Kaivosta hyistä vettä mustiin saaveihin, saavit saunalle parhaat päivänsä nähneen maitokärryn kyydissä.  Päivän hämärtäessä valo valkoiseen myrskylyhtyyn. Lauteille puhtaat pellavat ja löylyveteen tervan tuoksua. Lyhdystä lopahti lamppuöljy ennen kuin ehdimme kylpemään ja oli sytytettävä varakynttilät pesuvaloksi. Kiukaan pesästä loimottava liekki olisi kyllä melkein piisannut.

Viime talven lumimäärä painoi saunan katon etureunaa notkolle. Lippaa tukemaan viritettiin nyt jättikinosten varalta epäesteettiset mutta tosi toimivat tukipuut.  Saapa nähdä ovatko tarpeen vai vain hätävarjelun liioittelua.

Warming up the sauna on saturday. It was hot enough for bathing just when it started getting dark, so we burned some candles in the steam room.

5 kommenttia :

 1. JohannaMaria12.1.2012 klo 2.36

  Ihanasti kuvattu (sekä sanoin että kuvin) tunnelmallinen saunareissu. Kiitos! Meidän pikku perhe (minä, mies, kaksi lasta) asuu sata vuotta vanhassa pienessä 80 neliöisessä hirsitalossa, ja meillä ei ole sisäsaunaa lainkaan vaan ainoastaan ulkosauna. Joskus tuntuu raskaalta raahata vesiä ja tehdä kaikki ne asiat jotka pitää tehdä ennenkuin voi saunoa, mutta on ne löylyt ja etenkin se tunnelma sitten sen vaivan väärti. Jouluna iloitsin jo etukäteen että pääsen anoppilan sähkösaunaan joka lämpiää vain nappia painamalla, mutta tuntuikin tukahduttavalta eikä siellä jaksanutkaan sitten olla. Ja palasin tyytyväisenä omaan saunaan :)

  Nautinnollista tammikuuta Vihreään Taloon toivottaa JohannaMaria

  VastaaPoista
 2. Ihanaa ja kaunista, mutta ah niin vaivalloista - ei tuota jaksaisi joka päivä, onneksi on mukavuudet. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos itsellesi JohannaMaria, tunnelmallinen on kommenttisikin!

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmallista <3

  Ja tukipuut, ei varmastikaan paha idea ollenkaan: viime talven lumimäärä onnistui kaatamaan meidän piharakennuksen kuistiosion kupeelleen! Ja kuisti oli siis ihan kunnolla rakennettu kolme-seinää-vasten-piharakennusta-ja-katto-kuisti, ei pelkkä katos :D Toivotaan, ettei tänä vuonna tule tuota samaa määrää lunta!

  VastaaPoista