12.7.2011

Modernit ovetSuurin osa vihreän talon ovista lienee modernin himossa levyllä päällystettyjä peiliovia. Levyjen pinnassa voi erottaa siistit vaakasuorat naularivit ja oven syrjää katsoessa näkee poikkipuiden kiinnityspaikat. Kaikki alakerran ovet on levytetty, mutta yläkerran kahdelle ovelle uudistukset ovat aikoinaan jääneet tekemättä. Katselen näitä kahta ovea aina sillä silmällä; pitäisikö alakerran ovistakin levyt poistaa? Mutta entä jos levyjen alla ei johtolankojen vastaisesti olekaan peilikaunottaria vaan vainen levyjä varten värkätty runko? Ja toisaalta pidän noista simppeleistä sileistä ovista, nekin kertovat omasta koristeellisuuksia karsivasta ajastaan.

Thinking about maybe renovating some doors in the house. Which ones do You like better, the ones above or under?


9 kommenttia :

 1. Hei, Niiden alakerran ovien paksuutta kannattaa mittailla. Jos ovat selvästi paksumpia kuin yläkerrassa, niin lienevät levytettyjä, jos samaa paksuutta, niin luultavasti sileiksi rakennettuija. Komeron oven (muovonen pieni avaussysteemi) uskona ianakin olevan alunperin sileän, tuohon aikaan oli paljon lakattuja sileitä viiluintaisia komeronovia. Koska suurin osa rinatmamiestaloista on rakennettu hartiapankkivoimin ei niin varakkaaseen aikaan, voi olla, että vain alakertaan hankittiin uudet ovet ja yläkerran ovet on kierrätetty jostain vahemmasta rakennukseta. Eli kannattaa harkita, ennenkuin leväyttää oven palasiksi, saattavat olla alkuperäisessä modossaan. :)

  VastaaPoista
 2. Satunnainen lukija12.7.2011 klo 15.17

  Edellä kirjoittaneen kanssa samaa mieltä. Ovet ovat usein olleet viilupintaisia, luultavasti nuokaan ovet eivät pidä sisällään peiliovia.

  VastaaPoista
 3. Hei hyvä vinkki tuo mittaaminen! Tuon alimman kuvan peiliovi on toiselta puolelta levytetty ja toiselta puolelta näkyy nuo peilit - levytetty puoli on aikalailla samannäköinen kuin alakerran ovet ja siitä heräsi toiveikkuus. Täytyypä alkaa nyt syynätä ja nuuskia kaikkia ovia entistä tarkemmin ja mitan kanssa.

  VastaaPoista
 4. Näinhän se kyllä saattaapi olla.

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä ehdottomasti peilit näkyviin, kerrassaan ihanat! Tietenkin olettaen, että sellaiset löytyy levyjen alta =D Tuo mittaus oli hyvä neuvo!

  Kaverit remppas vanhaa kerrostaloasuntoa ja olivat heittämässä lastulevy-ovia menemään, kun viime hetkellä tajusivat mitä ihanuutta levyjen alta yllätten löytyikin.

  VastaaPoista
 6. Onpa mielenkiintoista tietoa - en tiennyt että tällaistakin on tehty! Komeat ovet.

  VastaaPoista
 7. Molempi parempi. Tiedän, en auta yhtään.

  VastaaPoista
 8. Mittojen lisäksi myös oven paino saattaa paljastaa paljon - kokopuinen peiliovi painaa yleensä kuin synti. Itse olen kerran kaivanut levytettyjen ovien alta hyväkuntoiset peiliovet, eikä todellakaan kaduttanut. Kyseessä tosin oli 30-luvulla rakennettu kerrostalo.

  VastaaPoista
 9. Peiliovet on ihania. Täällä on kaikki vaihdettu remotissa pois. Kun koulua remontoitiin isolla rahalla jossakin 50-60 luvun vaihteen huumassa. Purettiin kaikki hieno ja vanha pois. Myös kuusi pönttöuunia! Ihan tuskaa.

  En varmaan malttaisi olla urkimatta yhdesta ovesta, että mitä siellä alla on.

  VastaaPoista