23.5.2011

LaventelihurmioIstutin saunan rappusille kahteen terrakottaruukkuun laventelipuskat. Ystävältä on tarttunut tapa hypistellä niiden lehtiä niin että sormiin jää huumaavaa tuoksua. Tuoksutan kädet aina kun vain laventeleiden ohi kuljen; löylyjä jäähytellessä, saunalta lähtiessä, iltapesun aikaan ennen nukkumaanmenoa ja muuten vain ulkona istuskellessa. Laventeli on sitäpaitsi kaunis, sitä on pihassa enemmänkin ihan näön vuoksi kasvamassa.

Lavender is one of my favourite herbs. I´ve adopted a habit of running my fingers through the leafs to get the wonderful scent in my hands. I do it every now and then, for example before going to bed. These two grow on the sauna porch.
.

6 kommenttia :

 1. Millaisessa paikassa laventeli tykkää kasvaa? Minusta laventelin tuoksu on ihanimmista ihanin, olisi ihana saada sitä omallekin kuistille.

  VastaaPoista
 2. Laventeli on minustakin tosi kaunis,ihanasti olet kuvannut omasi!

  VastaaPoista
 3. Minullakin on laventelihuuma päällä. Tai on ollut jo muutaman vuoden. Omat laventelini ovat viikonlopun aikana alkaneet puskemaan ihanan syvänviolettia kukkaa.

  VastaaPoista
 4. Muistankohan oikein, että laventelin tuoksulla on rauhoittava ja jännitystä laukaiseva vaikutus..? Ei siis lainkaan huono valinta tuoksuteltavaksi. :)

  VastaaPoista
 5. Laventeli on ihana, yksi lempparikasveistani. Hyvin sopivat nuo yksinkertaiset ruukut laventelin kaveriksi.

  Terkuin Lisa

  VastaaPoista
 6. Eilen ostin rosmariinitöpsyn ja istutin ruukkuun. Mistähän löytäisin lavendelin? Olisiko torilla..pitää ehdottomasti hankkia minunkin. Siinähän on mahdottoman hieno tuoksukin.

  VastaaPoista