21.3.2011

Mattokokoelma


Siivouspäivänä kaikki talon matot kannettiin hankeen ja kopsauteltiin pölystä ja lumesta puhtaiksi kahden emännän riuskin ottein. Valkoiset lautalattiat imuroitiin tieteellisen tarkasti ja mopattiin hohtaviksi. Pölyt puunattiin pois piironkin päältä ja jokaikisestä kyökin peltipurkista. Kaiken viimeisteli hellan kiillotus ja perinpohjainen tiski. Kyllä kelpasi kättensä jälkeä ihastella ja huokailla. Työn sankarin moppikäden peukaloon ilmestyi mikroskooppisen pieni rakkokin - jotta voidaan sanoa että kyllä siivottiin!

Cleaning day in the house continues: rag rugs freshening in the snow.


12 kommenttia :

 1. Tuota mattokokoelmaa on syytäkin esitellä! Ei sulla sattuis oleen yhtä ylimääräistä yksilöä meitin keittiöön? Tarttis.

  VastaaPoista
 2. KOmea kokoelma!! lumipesu on ihan parasjuttu, kruunaa kunnon siivouksen! :))
  hauskat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Hienot on matot!

  Kunnon siivous puhdistaa kyllä kodin lisäksi aika tavalla myös mieltä.

  VastaaPoista
 4. Mainiot kuvat - tehdäänköhän vastaavanlaisia lumipesuja muualla kuin Suomessa? Kuvat ovat mainiota suomikuvaa :)

  VastaaPoista
 5. Voin aivan tuntea sen ihanan raikkauden,joka kodissasi siisouspäivän päätteeksi vallitsee...lumessa mattojen pölyttäminen sen tekee...kauniita mattoja sulla:)

  VastaaPoista
 6. :) Bongasin samanlaisen "petauspatjan" kuin meillä!

  Täällä harrastetaan myös mattoja lumihangessa :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä kuulostaa hyvältä! Siivouksessa on paarsta sen konkreettinen lopputulos. Kotona kirkasm raikas tuoksu, ja ilma hengittää. Ja järjestys, ah, on lepo silmälle!

  VastaaPoista
 8. Tästä tulee niin hyvä olo, noista kuvista - kun tietää sen tunteen, mikä 'suururakan' jälkeen on, raikas tuoksu huushollissa, kahvikuppi kädessä...

  VastaaPoista
 9. Voin vain kuvitella, miten mahtava olo tuon kaiken jälkeen. Ja miten raikas tuoksu valtaa koko talon...Kohta alkaa jo lumipesut olla mennyttä, mutta onneksi :)

  VastaaPoista
 10. Räsymatot ovat kauniita : )

  VastaaPoista