27.3.2011

Afrikan kuningatar

Löysin viime kesänä kirppikseltä kympillä kaksi Oiva Toikan Afrikan kuningatar -kankaasta ommeltua pitkää verhoa. Kesäkuumalla ripustin ne väliaikaisesti makuuhuoneen ikkunaan viilentämään paahdetta. Tummansininen väri sopikin yläkertaan mainiosti ja verhot ovat saaneet jäädä. Ensin kuviot tuntuivat turhan lapsekkailta mutta nyt on silmä jo tottunut tiikereihin ja kummitusapinoihin eikä kiinnitä niihin enää huomiota.

Ikean Tromsnes -metallisänky on kyllä hieno, harmi ettei parisänkymallia enää valmisteta. Olen ostanut sänkyjä edukkaasti käytettynä jo kaksin kappalein; toinen on maalla ja toinen kotona kaupungissa. Molemmista olen sutinut messinginväriset nupit mustiksi metallimaalilla. Ostaisin kolmannenkin jos vastaan joskus tulisi valkoinen; se passaisi hyvin vierassängyksi.

Morning light in our upstairs bedroom. The curtain fabric is a cheap fleamarket find; Queen of Africa by Oiva Toikka for Marimekko. I just love the Ikea metal bed "Tromsnes". It´s a shame it´s no longer in production.
.

6 kommenttia :

 1. huippua miten punahuulinen tyttö alkaa näyttämään tuon eläinlauman keskellä varsinaiselta afrikan kuningattarelta.

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään myös tuosta Ikean sängystä, meiltä löytyy musta parisänky, 90 leveä musta sänky on ostettu pojalle ja se valkoinen sohvasänky tytölle :)

  VastaaPoista
 3. Kangas voi olla lapsekas, mutta ei kaiken niin vakavaa tarvitsekaan olla! Ystävälläni on eteisessä ihan uskomattoman kaunis lasten tapetti ja se on yksi kivoimpia sisustusratkaisuja joita olen nähnyt:)

  VastaaPoista
 4. Itsekin tuota sänkyä ihailen. Odotan kärsimättömänä, josko Ikea ottaisi sen takaisin tuotantoon.

  Verhot on aivan mahtavat. Niin kauniin rento fiilis!

  VastaaPoista
 5. Nyt näyttäisi olevan Ikealla sänky jälleen valikoimissa! Eri nimellä tosin mutta eikös tuo ihan sama muuten ole http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89889561

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, OOOOOH! Onko tuossa vieläpä hopeanväriset nupit? Voi kun tulis valkoisenakin!

  VastaaPoista