16.6.2010

Nyppylät ja näppylätPikkuplikkana söin Saara Hopean näppyläisestä kulhosta suolatikkuja. Lapsuuden tumma petroolinsininen kulho on joutunut hukkaan mutta tilalle tuli kirppikseltä kirkas turkoosi. Vieressä vanhempien keltaista häälahja-Grapponiaa, nämä vanhat näppylät sentään ovat onneksi pysyneet tallessa.

Turquoise bowl by Saara Hopea, yellow one by Nanny Still.

18 kommenttia :

 1. Mulla on noita samaisia vihreitä grapponian kulhoja, jotka myös ovat vanhempien häälahjoja :D Ihana tuo sininen kulho

  VastaaPoista
 2. Mullon kaks tummanharmaata näppylää, joista toinen alunperin äidin. Parhaita!

  VastaaPoista
 3. Nää on niin ihquja näppylöitä, just tänään ihailinkin niitä kirpparilla = )

  VastaaPoista
 4. Sinisestä, tosin isommasta, otettiin lapsuudessa aina mustikkakiisseliä. Kulho on nyt mulla, mutta kiisselit jääneet keittämättä. Taidan kunnostautua, kyllä ne aina jugut ja vanukkaat voittaa!

  VastaaPoista
 5. Grapponia tuo itsellekin lapsuusmuistot mieleen. Äidin keltaisista Grapponiakulhoista syötiin lauantaisin saunan jälkeen jäätelöä ja itsetehtyä mansikkahilloa. Tallessa ovat vieläkin, ovat kuulemma häälahja lähes 40 vuoden takaa.

  VastaaPoista
 6. Kiva! Itselläni on tuo Saara Hopea ja olen useasti miettinyt, että mikähän sen nimi oli, mutta en vaan ole saanut kaivettua sitä esiin. näin sitä taas opittiin uutta :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania! Minulla sormet syyhyävät, kun tiedän pääseväni pian äidin Kastehelmi-varastojen kimppuun!

  Voisinpa minäkin tehdä Nanny Still -postauksen...
  Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Näppylöistä tykkäävät: ootteko huomanneet, että Oiva Toikan Kastehelmi on palannut tuotantoon...

  VastaaPoista
 9. Grapponiaa löytyy 6 kpl ruskeita juomalaseja (alkuperäispakkauksessa),keltaisena kermakko ja sokeriastia.
  Nanny Stillin näppyläkulho löytyy vihreänä.
  Äidiltä perittyjä kaikki!

  VastaaPoista
 10. Täällä yksi grapponian keräiliä! Tosin, aika suppea on tuo määrä, mutta tällä hetkellä löytyy: vihreänä iso kannu, tummansinisenä iso kulho, ruskeina sokerikko ja kermakko sekä 10kpl kirkkaita lautasia. Mummolta olen saanut tuon sinisen ison kulhon sekä lautasia, loput on satunnaisia kirpparilöytöjä! Kyllä tuo grapponia vaan on niin <3 puhumattakaan tuosta näppyläkulhosta, jota en ole vielä hankkinut aikeista huolimatta... se harmaa versio houkuttelis! -johanna-

  VastaaPoista
 11. Ihanan nostalginen kuva! Itsellänikin liittyy samanlaisiin astioihin paljon muistoja. Kauniita!

  VastaaPoista
 12. Ja sama turkoosi Saara Hopean kulho on täälläkin, mutta äidiltä peritty grapponia-kulhoni on vihreämpi ja isompi. Siitä otettiin lapsena hedelmäsalaattia :)

  VastaaPoista
 13. Graah, nyt sain ihan hirmuisen Grapponia-kärpäsen pureman. Olen toki haikaillut niitä aika ajoin mutta nyt on joku erityinen nostalgiapuuska menossa ja muistan yhtäkkiä lapsuudesta miljoona eri kahvipöytää jossa oli katettu Grapponiat. Rakastan myös Kastehelmeä, mutta jotenkin Grapponiassa on enemmän jotain.

  VastaaPoista
 14. Hei Annika,
  Mikä on mielestäsi käypä hinta tälle Nyppyläkulholle/Näppylälle? Olen hieman ihastunut siihen ja sitä näkyy olevan peruskirpoillakin saatavilla, mutta hinta on 35 erkistä ylöspäin. Mietin, mikä hinta kannattaisi mukisematta maksaa, vai etsiskelisikö rauhassa...Löytynyt on ruskeaa ja petroolia, netissä puolestaan tuota turkoosia.

  VastaaPoista
 15. Moi Ehtoisa emäntä! Toki voin sanoa mitä itse maksaisin hyväkuntoisesta kirppiksellä, en tiedä kuinka pätevät mun arviot on... Turkooseja liikkuu aika paljon, sellaisesta edullinen hinta mun mielestä olis 25-30 euroa. Ruskeita, harmaita ja petrooleja löytyy mun nähdäkseni vähemmän, sellaisen ostaisin jos olis 30-35 euroa. Kirkkaita näkyy selvästi eniten ja sopuhinta sellaisesta olis alle 20 eur.

  35 eur ja siitä ylöspäin on aika normaalia hinnoittelua, mitä noita nyt kirpuilla olen kattellut.

  Toivottavasti tästä on apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kiitos! Vahvisti omia aatoksiani. Jos löytäisi muutamalla eurolla, olisi kyse vahingosta, mutta 25-35 ovat asiallisia hintoja. 40 e petroolista sai vielä miettimään...Kirkkaassa ei jostain välity samalla tavalla kulhon idea kuin värillisissä. Ehkä väri korostaa muotoa.

   Poista