21.3.2010

LumihiutaleitaVaihteeksi kuvia kaupungin sijaan vihreästä talosta - kävimme katsastamassa ovatko paikat kunnossa pitkän runsaslumisen kauden jäljiltä. Samalla kuskasimme maalle kaikenlaista talven aikana nurkkiin kertynyttä. Riihimäen lasin vanhat lumitähtikuvioiset juomalasit ovat ikuinen keräilykohteeni, niitä on kaapissa jo nelisenkymmentä kirppiksiltä pelastettuina. Kallista lystiä ei "lumihiutalelasien" keräily ole, ne maksavat useimmiten parikymmentä senttiä kappale. Ja edullinen oli tämäkin kuusikko (alkuperäisessä pakkauksessa!), sisko oli maksanut paketista kaksi euroa.

Pictures from the country house for a change! The weather in Finland has been terrible for weeks; lots of snow and freezing cold. It was time to visit the house to check if everything is ok under all the heavy layers of snow. Also packed the car full of things thrifted during the winter. These beautiful (maybe 70´s) finnish glass tumblers are a favourite collectible of mine, they can be found at fleamarkets for pennies. My sister found this original carton with six tumblers for only two euros.

26 kommenttia :

Katja kirjoitti...

Mökillä on noita laseja! En tiennytkään Riihimäen valmistamiksi. Niitä tosiaan näkee joskus kirppareilla edulliseen hintaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on myös noita. 6kpl ja lisää tahtoisin. Ainoat lasit, jotka ovat edullisia, kauniita ja ennenkaikkea kestäviä lapsiperheessä!

Saara kirjoitti...

Lasit olivat vielä halvan hinnan lisäksi todella kauniita!! :) Siis monta syytä kerätä niitä...
Tuo pöytärthmä oli kans tosi kivan näköinen... =)

Regret kirjoitti...

Nuo lasit on kyllä nättejä. Olisi ihana, jos jostakin meillekkin niitä öytyisi, mutta eipä ole vastaan tullut :/

PikkuBertta kirjoitti...

Mullakin noita jo muutama...en minäkään tiennyt niiden olevan Riihimäen lasin...nuo on tuikkukippoini ihania...

Hannasvirrvarr kirjoitti...

Great to read about theese glasses, I have myself collected 6 from different thrift stores. But I didn't know they were Riihimäki.

Kirsikka kirjoitti...

Noi on sitten ihania laseja!

tyttötiimi kirjoitti...

Ai ne on Riihimäen lasin, en tiennyt. Niitä oli kotona. Aika käheä tuo alkuperäispakkaus.

sanna matilda kirjoitti...

Nuo on kyllä kauniita laseja! Ja tuo pakkaus, aivan julmetun hienoa suunnittelua. Hillitön tsägä.

Niina kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Nuo on kauniita, täytyypä virittää kirppissilmä etsimään noita(kin)!

Kotivalo kirjoitti...

Laseistasi tulee ihan lapsuus mieleen = ) Ja kauniita tuoleja teillä! Tuo lahtikko takana löytyy myös meidän mökiltä...

Esmeralda kirjoitti...

Lapsena muistan, että noita laseja oli mummulassa. En ole sen jälkeen törmännyt niihin, ennen kuin nyt täällä. Todella symppiksiä ja kauniita!
Vieläköhän ne mummun vanhat löytyisivät jostain ullakolta... *haaveilee*

Anonyymi kirjoitti...

Oih! Joku muukin on siis hurahtanut noihin Riihimäen ihaniin laseihin <3
Minulla ei ole vielä yhtäkään, mutta niit aina kirppikseltä etsiskelen.
Niistä tulee niin lapsuuden mansikkamehu mieleen, mummun tekemä =0)
Hv76

outi kirjoitti...

Iik. Meillä oli kotona noita lumihiutaleita, ja täytyy tunnustaa, etten niistä silloin juuri perustanut. Mutta nyt - voi mikä nostalgian aalto täällä pyöriskelee! :)

Liisa kirjoitti...

Lasit ovat tosiaan tuttuja lapsuudesta. Ihania!

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuudenkodissa on myös. Kiitos kun näytit.Tuli hyviä asioita mieleen.

Katja kirjoitti...

tykkään kanssa noista laseista ihan kamalasti, tulee mummola mieleen :) en ole täälläpäin vaan koskaan törmännyt niihin kirppiksillä, pitääpä alkaa pitämään silmät paremmin auki :)

MariaJ kirjoitti...

Voi, meilläkin oli noita silloin kun olin pieni :)

Hanna kirjoitti...

Kiva kuulla, että ovat ihan kotimaista tuotantoa, itsekin olen niitä alkanut "keräilemään" ja kokoelmani käsittää jo kokonaista viisi lasia! Äitikin muistelee joskus omistaneensa samanlaisia, harmi etteivät ole näihin päiviin asti säilyneet.
Eivätkä tosiaan ole hinnalla pilattuja vaikka omistani maksoinkin 50 centtiä kappaleelta - yhdessä paikassa tosin pyydettiin muistaakseni 2,50/lasi, sillä erää jäivät hyllyyn :)

Mutta osaakohan joku sanoa, uskaltaako näitä pestä koneessa?

Annika kirjoitti...

Hauskaa että juomalasit herättelivät näin monia muistoja! Lapsuusmuistot ovat munkin keräilyvimmani alkuperäinen syy, lumihiutalelaseihin liittyy monta muistikuvaa kesästä ja mehukattimehusta.

Juliet Jones kirjoitti...

Muistan lapsuudestani nuo lasit. Oli aivan huippua juoda mummolassa mummon sitruunalimonadia mustaviinimarja pensaiden keskellä noista.

Rhia kirjoitti...

Oih, meillä oli noita laseja kun olin lapsi. Nyt olen hamstrannut niitä itselleni, mutta ihan noin edullisesti enää tahdo ainakaan täällä päin löytyä, eikä varsinkaan alkuperäisissä pakkauksissa! Oma kokoelmani taitaa käsittää nyt 15 kpl kun löysin kerralla 10 kpl Kontista =) Ah noita ihania lapsuusmuistoja!

Zana kirjoitti...

Mullakin on noita laseja! Aiemmin en ole nähnyt alkuperäispakkauksessa ja useimmiten ovat myös kirppiksellä melko naarmuisia ja huonokuntoisia.
Mulla on tuon lumikukkakuvion lisäksi myös samanmallisia laseja, joissa on nuo pyöreät pampulat ikäänkuin varren päässä eli jonkintyylinen "heinä" tms.
Sattuisiko joku tietämään, minkänimisiä ne lasit ovat? Ovat varmaankin myös Riihimäen koska muoto on tismalleen sama.

Anonyymi kirjoitti...

Zana! Mulla on myös samoja laseja kuin sulla, epäilen että ovat samasta tehtaasta! Olivat käyttämättömän oloisia ja taisi olla 6kpl parilla-kolmella eurolla.

Innostuin alunperin lumihiutalemalliin jonkun blogin tiimoilta ja koneessa olen ihan surutta pessyt; olihan sitä 70-luvullakin astianpesukoneita... Vai oliko?

Blogista vielä, että täällä on aina ihana käydä fiilistelemässä sisustusta ja ihania kuvia ja kirppislöytöjä!!
T: Anne F

Johanna kirjoitti...

Ihania noi lasit!! TUlee niin nostalginen olo. Mulla on yksi ja olen pidemmän aikaa etsinyt kirppareilta lisää,mutta ei sitten yhden yhtäkään :( No täytyy jatkaa etsimistä :) Ihana sun blogisi!

PauPau kirjoitti...

Löysin myös noita Zannan mainitsemia "pampulalaseja" kirpulta. Tietääkö kukaan sille ja tuolle lumihiutaleelle oikeaa nimeä tai suunnittelijaa? Täältä netistä niitä ei tahdo löytyä mistään...