11.2.2009

Ruususalongin vaiheet


Talon ongelmallisin huone - tai se joka on eniten vaiheessa - on alakerran makuuhuone. Tällainen oli lähtötilanne; kokolattiamatto, kelloradiosänky ja mintunvihreäksi maalattu haltex-katto.


Mattokerrosten alla ollut lattia oli alunperin väriltään sinertävä vankilan harmaa. Oikealla pilkottava muuri on tässä kuvassa jo muuttunut kermanvalkoiseksi - sekin oli alunperin mintunvihreä.


Ankaraa mattojen riipimistä, naulojen nyppimistä, hiomista ja reikien kittaamista.Saatuani kiiltävän valkoisen maalin lattiaan ja katonkin valkoiseksi, alkoi helpottaa. Ikean Tromsnes-sohvasänky tuli taloon huuto.netistä. Kivan pelkistettyä vielä tässä vaiheessa. Näkymä olohuoneen suunnalta (joka sekin oli vielä mukavan pelkistetty).


Kalusteet etsivät paikkojansa ja ruusukuosi alkaa ahdistaa. Minimalisisella sisustuksella (= pelkkä valkoinen rautasänky) tapetti toimi aivan hyvin - heti kun huoneeseen ajelehti enemmän romua, alkoi kuviota olla mielestäni liikaa.Tässä ollaan nyt: viihtyisää, mutta toden totta asteen verran liian romantillista mun makuuni. Mitähän tälle huoneelle ny keksis?

9 kommenttia :

 1. Voi mun mielestä huone on aivan ihana!ja kaikki tavarat lipaston päällä on ihania mutta jos tuntuu sinusta liialta niin voihan aina tehdä ninn että pitää vain yhtä esinettä kerrallaan lipaston päällä esim.!
  mutta tosi kodikasta on itse haluaisin niin että olis selkeää mutta näillä neliöillä se on erittäin vaikeaa kun on kuitenkin kaikki vaatteet,askartelujutut,lelut,muutama kynttilä ja mitä vielä...niin näitä kaikkia on välillä tosi vaikea mahduttaa näihin alakerran n.48neliöön ja yläkerta on ihan tukossa... laajennusta odotellen:)

  Aurinkoista torstaita!
  Anu

  VastaaPoista
 2. Mä kävisin Värisilmässä, tsekkaisin Boråstapettimallistot läpi ja ottaisin sieltä jotain isokuvioista harmaata tai lilaa tapettia ja iskisin ne seinään. Tuo ruusutapettikin on ihan ihastuttava kyllä.

  VastaaPoista
 3. Minusta ruusutapetti on hieno, mutta kuviotapetille on vaikea laittaa tauluja tai sisustaa muuten kuin pelkistetysti. Eli empä oikein osaa auttaa ;)

  Minun blogissani on jotain pientä sinulle.

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi, olen iloinen kun tänne löysin! Totisesti talohaaveet alkavat taas vallata vuokra-asujan päätä...

  Onnekas olet, kun löysit melko vähän remontoidun rintamamiestalon. Niin monesti ne on 80-luvun täysremonteilla pilattu. Ja ruususalonki on mitä hienoin! Itse olen romantillista sorttia, mutta ymmärrän kyllä tuon kuviotapetin hankaluuden. Toisaalta hyvä puoli vois olla, että tulee ainakin karsittua pois kaikki turha kama...

  VastaaPoista
 5. Minustakin tuo ruusutapetti on niin hurmaava!Ymmärrän kyllä fiiliksesi siitä, että muuten on huone pidettävä yksinkertaisesti sisustettuna. Auttaisiko, jos tuota tapettia säästäisi esim. vain yhdellä seinällä, jos tuntuu, että hallitsee muuten liikaa?

  VastaaPoista
 6. Kyllä tosta pähkäilystä on nyt tehtävä loppu. Viikonloppuna kun mänet sinne ni kiskaset nuo ruusut hitoilleen niistä seinistä (lähtenee hyvin ennen kun lämpiää). Sitten marssit sinne kiuru-taloon ja ostat räväkimmät mahdolliset tiput ja ripustat ne ruusujen tilalle, niin johan suat sielulle raahan :-)

  (Mä ehkä laittaisin ne kumminkin vain ikkuna- ja sänkyseinille tosin... Jäis vähän valoa ja ei olis ehkä niin raskas... tai jotain...)

  VastaaPoista
 7. Kyllä muakin ehkä saattaisi ahdistaa ruusut kaikilla seinillä.. Sanctuaryn tapaan ehdottaisin siis että ruusua olis yhdellä seinällä vaan.. tai sitten jotain muuta tapettia.

  VastaaPoista
 8. joojoo.
  vaikkakin aluksi oli persoonallisuushäiriö ja puolustin ruususalonkia tuollaisenaan niin
  kyl mä rupeen nyt olee kans sitä mieltä (vihdoin) jotta ruusut helvettiin ja sinistä-sinisellä kiurut tilalle.
  siitä tulee sitte NIIN hieno ettei mi-tään rajaa.

  VastaaPoista
 9. Pretty Ginghamista eksyin tänne... Ihana blogi, jään seuraamaan!

  VastaaPoista